MACS Lift, cea mai inovativa solutie pentru intinerirea chipului!

Chipul nostru reprezinta o adevarata carte de vizita, totusi, imbatranirea pielii este un proces ireversibil care nu poate fi oprit. Pe masura ce inaintam in varsta, producerea de celule noi incepe sa scada, pielea nu se mai regenereaza, iar multe dintre componentele ei, cum ar fi colagenul si elastinul, isi pierd din calitati. Consecintele: pielea devine uscata, isi pierde elasticitatea, se rideaza si se lasa.

Deshidratarea, alimentatia nesanatoasa, fumatul, poluarea aerului, incruntatul, lipsa somnului, expunerea neprotejata la raze ultraviolete sau la frig, expunerea la ecranul calculatorului sau telefonului mobil reprezinta principalele cauze ale imbatranirii pielii, atat la nivelul corpului, cat si al chipului.

In afara odihnei, a consumului de fructe si legume proaspete, al suplimentelor alimentare si apa, putem apela insa si la ajutorul medicului estetician. Cum toamna este cel mai prielnic anotimp pentru interventii, sunt recomandate injectiile cu multivitamine si acid hialuronic sau rejuvenarea faciala prin chirurgie regenerativa cu tesut adipos, lasere si PRP.

“Toate aceste metode sunt excelente pentru persoane pana in varsta de 40 de ani care vor sa previna aspectul imbatranit al chipului lor. Totusi, pentru persoanele trecute de 40 sau 50 de ani liftingul facial reprezinta cea mai cuprinzatoare metoda de tratare a ridurilor cauzate de imbatranire. Operatia variaza de la interventii minimum-invazive la proceduri sofisticate. Prin liftingul facial se inlatura pielea in exces, se intaresc tesuturile subcutanate si muschii si se repozitioneaza pielea pe fata si gat. Poate corecta pungile de sub pleoapele inferioare, liniile de marioneta, gusa sau aspectul de barbie dubla”, spune Doctor Oltjon Cobani, medic specialist în chirurgie plastică, estetică și microchirurgie reconstructivă si expert in MACS Lift, o procedura estetica revolutionara.

“MACS Lift-ul este o procedură mai simplă decât lifting-ul clasic, dar totuși lifting. Acesta rezolvă ceea ce numim fălcuțe și gât anterior. Incizia se face pornind de la lobul auricular, continuându-se până la nivelul părului la nivelul cantusului lateral (unghiul extern al ochiului). Dacă este nevoie și de lifting de sprâncene si temporal, incizia se va desfășura pana în dreptul acesteia. Zona care se decolează la MACS Lift se află la jumătatea distanței dintre tragus și colțul gurii. Decolarea se duce în jos, până șa unghiul mandibular. Dupa acesta decolare sunt trecute 2 fire in <<U>>, , unul care prinde marginea antero-superioara a platismei rezolvand astfel regiunea gatului si celalat langa aceasta pentru rezolvarea falcutelor. Aceste fire sunt ancorate de fascia temporala profunda garantand un rezultat de lunga durata. Surplusul de piele este tras si excizat intr-o maniera verticala si nu oblica ca in liftingul clasic, pentru a obtine astfel un rezultat natural”, adauga doctorul.

Care sunt avantajele MACS Lift-ului fata de lifting-ul clasic? “Inciziile se vindecă mult mai repede, minimizând totodată și riscurile ulterioare. Macs Lift-ul implică o incizie mai specială care nu se vede odată ce este vindecată. Perioada de vindecare a cicatricii se întinde pe o perioadă de 6 luni, maxim un an, dispărând cu totul. Un alt avantaj oferit de Macs Lift este aspectul natural, bazat pe linii de tracțiuni verticale, spre deosebire de lifting-ul clasic care este bazat pe linii de tracțiune oblice. De asemenea acesta intervenție se poate asocia și cu lipofillingul facial astfel încât, în același timp chirurgical, putem da volum pomeților, plus că putem umple ridurile folosind grăsimea proprie”.

Pentru cei trecuti de 50 de ani, MACS lift este o interventie chirurgicala potrivita. Indicatia pentru aceasta porocedura este data de chirurgul plastician, astfel o consultatie inainte este necesara. Aceasta procedura se efectueaza la persoanele la care pielea fetei s-a lasat si sunt evidente excesele tegumentare la nivelul falcutelor si gatului. “Fata de liftingul clasic aceasta metoda prezinta mai putine riscuri pre si postoperatorii si de asemenea un timp de recuperare mai rapid. De asmenea, este o metoda la care rezultatul este unul natural, scapand de aceea stigmata de <<fata batuta de vant>>”, adauga medicul care s-a specializat in clinici de top sub atenta consiliere a unor experti internationali din Belgia.

5 thoughts on “MACS Lift, cea mai inovativa solutie pentru intinerirea chipului!”

  1. I may need your help. I’ve been doing research on gate io recently, and I’ve tried a lot of different things. Later, I read your article, and I think your way of writing has given me some innovative ideas, thank you very much.

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *