Cum s-a schimbat mentalitatea romanilor referitor la chirurgia estetica?!

Despre interventiile estetice, chirurgicale sau non-chirurgicale, auzim in fiecare zi, mai ales ca este un subiect care, de regula, imparte oamenii in doua tabere: pro sau contra lor. Doctorul Oltjon Cobani, medic specialist in chirurgie plastica, estetica si microchirurgie reconstructive, ne dezvaluie care sunt principalele interventii chirurgicale de ordin estetic la care apeleaza romanii, dar si motivele acestor interventii.

„In general, oamenii apeleaza la interventii de chirurgie estetica in functie de complexele sau nemultumirile pe care le au si vor sa le rezolve. In Romania, principalele interventii solicitate de catre pacienti sunt asupra sanilor (augmentare, ridicare a sanului sau reductie mamara). Asupra fetei vorbim despre rinoplastie, blefaroplastie si rejuvenare faciala si, evident, la nivelul siluetei, lipoaspiratie si abdominoplastie”, spune medicul specialist care isi desfasoara activitatea la mai multe clinici din Bucuresti, printre care si ProEstetica. Cel mai adesea la medicul plastician apeleaza femeile, dar, in ultimul timp, se observa o crestere a cerintelor si in randul barbatilor. „In ultima vreme si reprezentantii sexului masculin apeleaza la medicul plastician pentru tratamentul ridurilor, blefaroplastie si lipoaspiratie”. Putem spune ca exista o crestere a cerintelor in ceea ce priveste chirugia estetica? „In trecut, multi pacienti erau reticenti in ceea ce priveste chirurgia estetica, dar acum mentalitatea s-a schimbat si atat femeile, cat si barbatii vor sa arate mai bine pentru ca imaginea este din ce in ce mai importanta. Totodata, vor sa arate tineri mai multa vreme”, adauga doctorul Oltjon Cobani care este de parere ca oboseala si stresul zilnic isi pun amprenta asupra frumusetii fizice, iar efectele sunt din ce in ce mai vizibile. Tocmai din acest motiv, el recomand ca tratamentele (cel putin la nivelul fetei) sa fie facute la aparitia primelor semne. Acest lucru va va asigura un ten sănătos , fără riduri si va prelungi timpul apelării la tratamente mai invazive.

„Conform Organizatiei Mondiale a Sanatatii, sanatatea este o stare pe deplin favorabila atat fizic, mintal, cat si social, nu doar absenta bolilor sau a infirmitatilor reprezinta capacitatea de duce viata productiva social economic. Din acesta definitie general acceptata, rezulta ca o imagine de sine mai buna este o componenta implicita a sanatatii. Oamenii apeleaza la chirurgul estetician cand vor sa rezolve nemultumiri asupra modului in care arata, care s-au creat si s-au amplificat odata cu trecerea timpului”. Doctorul Oltjon Cobani poate fi contactat accesand acest link: http://www.doctoroltjoncobani.ro/contact/ sau printr-un mesaj privat pe pagina de Facebook: https://www.facebook.com/drOltjonCobani/.

2 thoughts on “Cum s-a schimbat mentalitatea romanilor referitor la chirurgia estetica?!”

  1. I may need your help. I’ve been doing research on gate io recently, and I’ve tried a lot of different things. Later, I read your article, and I think your way of writing has given me some innovative ideas, thank you very much.

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *