Liftingul facial e o operație care nu poate fi substituită

Adept al naturaleții și al simetriei, dr. Oltjon Cobani, specialist în chirurgie plastică, estetică și microchirurgie reconstructivă la Clinica ProEstetica este unul dintre medicii care consideră că atunci când specialistul intervine pe estetica unei persoane, trebuie să fie păstrate cu sfințenie proporțiile armonioase ale firescului.

De asemenea, dr. Cobani mi-a lămurit o dilemă care mă bântuia demult: oare fillerele (precum acidul hialuronic sau grăsimea proprie) sunt răspunsurile tuturor problemelor legate de îmbătrânire, de la riduri fine, pierderea volumelor și până la excesul de piele de la nivelul feței? Se pare că nu, deoarece, din câte am înțeles de la specialist, augmentarea pomeților și a altor trăsături faciale, deși e OK într-o proporție care respectă limitele naturaleții, nu poate umple tot excesul de piele care survine în general în jurul vârstei de 50 de ani (cand se recomanda interventia, desi in unele cazuri de imbatranire prematura, se pot realiza si mai devreme de acest prag). Acest exces e cauzat de mai mulți factori in mod simultan: de acțiunea gravitației, de pierderea elasticității tenului dar și din cauza diminuării masei osoase (respectiv a pomeților). Deci nu poate fi umplut fără ca fața să devină mai umflată decât ar trebui. În plus, am aflat că liftingurile faciale moderne nu mai sunt la fel de invazive sau de… indiscrete precum erau odata. Medicul mi-a povestit mai multe despre aceasta procedura dar și despre direcția actulă a medicinei estetice.

Ce este frumusețea, prin ochii tăi?

Frumusețea este privită și percepută de fiecare dintre noi în mod diferit, cu alte cuvinte, este relativa și depinde de influențele culturale din societatea în care a crescut și s-a dezvoltat fiecare pesoană în parte. Spre exemplu, pentru mine frumusețea înseamnă originalitate și naturalețe. Consider că o persoană este frumoasă atunci când fiecare trăsătură a acesteia este într-o armonie perfectă, pornind de la chip, corp și până în profunzimile sufletului. Intervențiile sau tratamentele pe care le propun pacienților mei respectă acest principiu. Sunt de părere că chirurgia estetică ne ajută să scăpam de anumite complexe sau probleme pe care le avem, astfel ajutându-ne să ne simțim mai bine în pielea noastră, dar fără să ne transformăm în altă persoană. Exagerările de orice fel pot duce la rezultate cel puțin nesatisfăcătoare, la pierderea naturaleții, a individualității,  la risipirea acelui quelque chose care ne  conferă unicitate și ne distinge de restul lumii.

 Cum ai pornit pe calea medicinei estetice?

De când eram copil îmi doream, și în mare parte știam, că voi deveni medic, cu toate că nu aveam medici în familie. Eram atras  și fascinat de acestă știință și îmi plăcea ideea că pot ajută oamenii. Însă în timpul facultății am luat prima dată contact cu chirurgia plastică și estetică. Pur și simplu mă preocupa frumosul, iar decizia de a urma acest drum a fost luată atunci. Am urmat rezidențiatul în chirurgie plastică, estetică și microchirurgie reconstructivă în cadrul Spitalului Clinic de Urgență București sub îndrumarea prof. dr. Ioan Lascăr. Încă din timpul rezidențiatului am avut o înclinație spre chirurgia estetică și astfel am început colaborarea în cadrul clinicii ProEstetica sub îndrumarea Doctorului Dana Jianu. Am avut plăcerea și șansa să operez cu chirurgi celebri pe plan mondial, precum dr. Alexis Verpaele și dr.Patrick Tonard (din Ghent, Belgia), prof. dr. Wolfgang Gubisch (Stuttgart, Germania), dr. Nazim Cerkes (Istanbul, Turcia), dr.Roger Khouri și alții. De asemenea, mi-am susținut pregătirea profesională la diverse cogrese și conferințe naționale și internaționale, unde am fost invitat atât ca participant, cât și ca speaker.

Care sunt lucrurile care te inspiră zi de zi?

Din punct de vedere profesional lucrul care mă inspiră în fiecare zi e satisfacția pacienților – zâmbetul unui om mulțumit îmi oferă o trăire aparte, un sentiment de bucurie și de mulțumire. Este ceea ce mă face să aspir către perfecțiune și să perseverez pentru a o atinge. Iar din punct de vedere personal, binele este sursa mea de inspirație. Sunt de părere că lucrurile mici pe care le facem zi de zi pentru a trăi într-o lume mai bună ne definesc ca oameni.

Care sunt intervențiile esetice cele mai cerute în cabinetul tău?

Fiecare persoana se adresează medicului estetician pentru anumite probleme care sunt, în mod evident, diferite. Deci pot spune că paleta de intervenții cerute este foarte variată. Dintre tratamentele non-chirurgicale, cele mai cerute sunt augmentarea buzelor și corectarea ridurilor cu acid hialuronic, tratamentele cu toxină botulinica, PRP (terapia vampir) și multe altele. Intervențiile chirurgicale cele mai cerute la nivelul feței sunt rinoplastia, blefaroplastia și rejuvenarile faciale. Iar la nivelul siluetei, cele mai populare sunt abdominoplastia și cura chirurgicală a diastazisului abdominal, lipoasprația și augmentarea mamară.

Care sunt intervențiile care îți aduc cea mai mare satisfacție profesională?

Orice intervenție care fură zâmbetul unui pacient îmi oferă satisfacție profesională. Cu toate astea, pot spune că sunt mai “atașat” de unele intervenții precum rinoplastia, liftingul și rejuvenarile faciale, abdominoplastia și lipoaspirația.

Cum crezi că s-au schimbat preferințele estetice ale româncelor în ultimii ani?

Din ce în ce mai mulți oameni recurg la chirurgia estetică pentru a obține o îmbunătățire fizică. Până la urmă trăim într-o lume în care modul în care arătăm contează. Referitor la trend-uri, tonul este dat de anumite persoane considerate etaloane de frumusețe. Acesta este un lucru greșit. Pacienții uită că au anumite tipare și caracteristici care îi definesc. Îmbunătățirea acestora este în regulă, însă a dori să te transformi în altă persoană este cu totul altceva, nu aș recomanda asta nimănui!

Dacă ar fi să numești o intervenție care este extrem de eficientă, dar nu (suficient de) populară, care ar fi aceea?

Una dintre intervențiile extrem de eficiente, dar care consider că nu este destul de populară în România este liftingul facial. E o operație care, practic, nu poate fi substituită. Toate încercările de volumizare și de ridicare a feței cu diferite substanțe și fillere nu au rezultate comparabile cu liftingul. În plus, în momentul de față există proceduri de lifting moderne, cum ar fi MACS lift, al cărui rezultat e absolut spectaculos dar totuși dicret.  Nu se obține acel efect de imobilă și “bătută de vânt” precum am văzut la unele proceduri clasice și are un timp de recuperare mai scurt. Totuși, pregătirea temeinică a medicului care efectuează intervenția este vitală. Și trebuie ținut cont că această operație presupune un timp mai lung de recuperare față de injecțiile de cabinet, iar mulți dintre noi nu dispunem de acest timp. Poate de aceea nu-i la fel de populară.

Care sunt tendințele în medicină estetică, încotro ne indreptăm?

Cum spuneam, fiecare dintre noi dorim să fim mulțumiți de modul cum arătăm, de felul în care ne percepem și de cum suntem priviți. Ne dorim să fim frumoși și să avem succes. Însă uneori, această tendința este dusă la extrem, iar de acest lucru ne amintesc exagerările unor personalități. Desigur, crec că să îmbătrânești e un privilegiu oricum, dar atunci când acest proces se întâmplă treptat și grațios, se aduce un plus de calitate vieții.

Ce sfat le-ai oferi femeilor care cochetează cu ideea de a recurge la inovațiile medicinei estetice?

Oricine poate să recurgă la chirurgia estetică dacă există o problemă reală.Personal, chiar încurajez acest lucru. Dacă noul look obținut prin intervenții estetice aduce satisfacție, de ce nu?! Cu toții avem dreptul să fim fericiți, dar încă odată,  exagerările de orice fel trebuie evitate.

Care sunt hobby-urile care îți aduc bucurie?

Îmi place să călătoresc, să cunosc oameni noi care îmi deschid noi orizonuri, pentru că trăim într-o lume atât de mică și totuși atât de diversă. Mă relaxează natura, marea, îmi plac lucrurile care cresc și fenomenul vieții în sine. Mă fascinează tot ceea ce este nobil și frumos.

Dacă ai putea să-ți alegi o super-putere, care ar fi aceea?

Dacă aș putea să aleg o superputere, aș alege să pot citi gândurile oamenilor. Mi se pare interesant să înțelegi ce gândește și ce simte un om într-un anumit moment al vieții lui, să-i percepi modul în care privește lumea. Și dacă voi obține vreodată această super-putere, promit să nu o folosesc în propriul interes :).

Click aici pentru sursa articolului

46 thoughts on “Liftingul facial e o operație care nu poate fi substituită”

 1. I may need your help. I’ve been doing research on gate io recently, and I’ve tried a lot of different things. Later, I read your article, and I think your way of writing has given me some innovative ideas, thank you very much.

 2. To presume from verified rumour, follow these tips:

  Look in behalf of credible sources: https://operonbiotech.com/news/where-is-rob-nelson-from-world-news-now.html. It’s eminent to safeguard that the expos‚ origin you are reading is reliable and unbiased. Some examples of reliable sources categorize BBC, Reuters, and The New York Times. Review multiple sources to get a well-rounded sentiment of a discriminating news event. This can help you get a more complete display and avoid bias. Be hep of the position the article is coming from, as constant good hearsay sources can have bias. Fact-check the information with another fountain-head if a communication article seems too unequalled or unbelievable. Till the end of time be sure you are reading a known article, as news can transmute quickly.

  Close to following these tips, you can befit a more in the know rumour reader and more wisely be aware the everybody here you.

 3. Absolutely! Conclusion info portals in the UK can be crushing, but there are many resources accessible to cure you mark the unmatched in unison as you. As I mentioned formerly, conducting an online search an eye to https://brayfordleisure.co.uk/assets/img/pgs/?how-old-is-jesse-watters-on-fox-news.html “UK hot item websites” or “British story portals” is a vast starting point. Not no more than purposefulness this hand out you a comprehensive list of communication websites, but it determination also afford you with a better brainpower of the current news view in the UK.
  On one occasion you secure a list of imminent news portals, it’s prominent to value each anyone to choose which overwhelm suits your preferences. As an benchmark, BBC Intelligence is known benefit of its objective reporting of report stories, while The Trustee is known for its in-depth analysis of political and group issues. The Unconnected is known representing its investigative journalism, while The Times is known by reason of its business and wealth coverage. By way of arrangement these differences, you can select the information portal that caters to your interests and provides you with the hearsay you hope for to read.
  Additionally, it’s significance all in all close by news portals for explicit regions within the UK. These portals provide coverage of events and dirt stories that are applicable to the область, which can be specially cooperative if you’re looking to hang on to up with events in your neighbourhood pub community. In search instance, shire news portals in London include the Evening Standard and the Londonist, while Manchester Evening Scuttlebutt and Liverpool Repercussion are hot in the North West.
  Overall, there are numberless tidings portals available in the UK, and it’s high-level to do your experimentation to remark the joined that suits your needs. Sooner than evaluating the different news programme portals based on their coverage, luxury, and article angle, you can judge the a person that provides you with the most apposite and interesting news stories. Meet success rate with your search, and I anticipation this data helps you come up with the practised dope portal suitable you!

 4. Pingback: porn

 5. Pingback: porn

 6. Pingback: child porn

 7. Pingback: porn

 8. Pingback: child porn

 9. Pingback: porn

 10. Pingback: child porn

 11. Pingback: child porn

 12. Pingback: porn

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *