2020, anul naturaleții

2020 este anul naturaleții în chirurgia estetică, precum și a intrării acestui fenomen în normalitate! Dacă în anii ’70, ’80, ‘90 tendințele de frumusețe erau date de machiaj și de coafură, acum fillerele, botox-ul, acidul hialuronic, metodele de infrumuseraee corporală trasează directiille esteticii. În plus, social media și tehnologia a pus o presiune mai mare asupra femeilor care își doresc o imagine perfectă din toate unghiurile, mai ales că această este surprinsă de camera foto a telefonului mobil.

Iată care sunt tendințele:

1. Toxina botulinica și fillerele sunt la mare căutare. Acestea estompează ridurile din etajul superior al fetei, de la nivelul ochilor, al ridurilor din jurul gurii. Dacă botox-ul blochează acțiunea mușchilor fetei, acidul hialuronic umple șanțurile, injectarea cu grăsime proprie este o metodă care își câștigă popularitatea, datorită naturaleții efectului obținut.

2. Se va pune mare accent pe zona pomeților, a buzelor, a liniei mandibulei ori a bărbiei. Datorită numeroaselor fotografii selfie, femeile, dar și bărbații își doresc o simetrie perfectă a fetei, așa că apelează la medicul estetician, chiar dacă au 20, 30 sau 40 de ani. Eu le recomand pacientelor mele să aibă așteptări realiste de la aceste intervenții estetice, să își accepte propria frumusețe și să nu vină la medic cu fotografii cu vedete de la Hollywood și să se aștepte să obțînă imaginea Angelinei Jolie printr-o intervenție chirurgicală.

3. Toxina botulinica rămâne în continuare populară, dar nouă tendința este că acestea să fie folosită pentru a oferi o relaxare a fetei. Ne dorim un aspect relexat al fetei, luminos, care nu este rigid și înghețat, pentru acest lucru recomand și metodele de rejuvenare ale fetei.

4. Se poartă tenul luminos, radiant, cu acea prospețime pe care o orice femeie o are la 20 de ani, în acest sens doctorul Cobani recomandă chirurgia regenerativă care combină laser-ul fracțional cu PRP și injectare de grăsime proprie pentru recăpătarea volumelor fetei.

5. Se poartă sănii cu aspect cât mai natural , fără exagerări ori vulgaritati, iar din ce în ce mai multe femei renunta la idea de sâni cât mai mari și optează pentru implanturi care să dea un aspect cât mai natural.

6. Se pune accent pe o silueta mai zveltă, au apărut foarte multe soluții de body contouring care pot fi combinate cu diferite intervenții estetice precum liposuctia ori abdominoplastia. De altfel, se poartă operațiile combinate care reduc numărul orelor pe care pacientul le petrece în operație, al riscului provocat de anestezie ori a costurilor.

2 thoughts on “2020, anul naturaleții”

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *