Ce te faci cu petele pigmentare de pe ten?

În ediția de octombrie a revistei UNICA ți-am pregătit un material amplu despre petele pigmentare – cum apar, cum le tratezi și cum le previi. Pentru că odată cu încheierea sezonului estival, când bronzul se duce, tenul își arată adevărata… „față“, uneori poți observa pe chip pete maronii, rămase în urma razelor nocive ale soarelui. Încercăm în materialul de mai jos să reluăm tema petelor pigmentare și, în final, intră în galeria foto pentru a descoperi produse care repară aceste inestetice pete de pe ten. Știm că este extrem de… tentant să operezi acel inestetic coș de pe față, dar dacă te abții, elimini riscul de a infecta inflamația și de a te alege cu pielea agresată.

 Principalele cauze

Principalele cauze care determină apariția petelor pigmentare de pe ten sunt soarele și factorii genetici, ne explică dr. Oltjon Cobani, medic specialist în chirurgie plastică, estetică și microchirurgie reconstructivă. „Expunerea prelungită la soare, fără a folosi creme de protecție solară, este principalul factor în apariția petelor pigmentare“, avertizează specialistul. De asemenea, factorii genetici joacă un rol important în apariția petelor pigmentare, unele persoane fiind genetic mai predispuse decât altele. „Trebuie menționat faptul că există riscul apariției petelor pigmentare după tratamentul cu anumite medicamente, cum ar fi cele hormonale, antibiotice sau antiepileptice.“ În plus, inflamațiile cronice (acneea) și agresiunile asupra pielii prin mijloace proprii (stoarcerea coșurilor etc) pot determina și ele apariția acestor pete.

Alte probleme după expunerea la soare

Doctorul avertizează că expunerea prelungită la soare poate duce la o îmbătrânire prematură a tenului și ulterior apariția ridurilor. De asemenea, continuă specialistul, există riscul apariției unor leziuni benigne cum ar fi nevi pigmentari, pistrui, alunițe, papiloame (excrescențe ale pielii), keratoze actinice (pete rugoase) și seboreice. „În cele mai grave situații poate duce și la apariția de leziuni maligne“, subliniază dr. Cobani. În numeroasele articole pe care le-am realizat pe unica.ro și în revistă, am subliniat întotdeauna importanța folosirii constante a produselor cu factor de protecție solară SPF. Fundația Skin Cancer din Statele Unite ale Americii a dezvăluit pe site-ul său o statistică alarmantă, care spunea că numai în SUA , anual,  peste 4,5 milioane de cazuri de cancer de piele non-melanom sunt tratate la peste trei milioane jumătate de oameni.

Tratamente în centrele medicale

Am aflat că nu există un tratament ideal și 100% sigur în vederea tratării petelor pigmentare. Cea mai bună soluție este prevenția prin folosirea cremelor de protecție solară cu factor ridicat. „În vederea ameliorării petelor pigmentare se pot efectua peelinguri IPL (Intense Pulsated Laser), laser fracționar, PRP (Platelet Rich Plasma) sau mezoterapie cu diverse substanțe de albire a tenului la nivel local.“ Urmărește ediția de noiembrie a revistei UNICA și află totul despre tratamentele faciale disponibile la centrele medicale și de estetică din România și descoperă care sunt cele mai căutate aparate profesionale care tratează diversele probleme ale tenului.

10 thoughts on “Ce te faci cu petele pigmentare de pe ten?”

 1. Thank you very much for sharing. Your article was very helpful for me to build a paper on gate.io. After reading your article, I think the idea is very good and the creative techniques are also very innovative. However, I have some different opinions, and I will continue to follow your reply.

 2. I am a website designer. Recently, I am designing a website template about gate.io. The boss’s requirements are very strange, which makes me very difficult. I have consulted many websites, and later I discovered your blog, which is the style I hope to need. thank you very much. Would you allow me to use your blog style as a reference? thank you!

 3. Wow, awesome weblog format! How long have you been running a
  blog for? you made blogging look easy. The total look of your site is excellent, as well as the content material!
  You can see similar: najlepszy sklep and here e-commerce

 4. Fine way of explaining, and nice paragraph to take data regarding my
  presentation focus, which i am going to present in college.
  I saw similar here: dobry sklep and also here: dobry sklep

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *