Frumuseţea, cea mai importantă preocupare a româncelor!

Ne îndreptăm cu paşi repezi spre luna martie sau luna femeii, iar cea mai importantă preocupare este să arătăm bine, aşa că l-am întrebat pe Doctorul Oltjon Cobani, specialist în chirurgie plastică, estetică şi microchirurgie reconstructivă care sunt cele mai cerute retuşuri ale fetei.

Pe primul loc rămân tratamentele care se adresează atenuării ridurilor la nivelul fetei cu toxina botulinica şi acid hialuronic, augmentarea buzelor cu acid hialuronic sau tratamentele care se adresează regenerării sau hidratării tenului cu PRP şi diferite cocktailuri cu acid hialuronic şi aminoacizi“, spune doctorul Cobani.

Ce facem cu carcănele?

În ultimul timp o mare preocupare în rândul femeilor o prezintă cearcănele. Pentru tratamentul acestora, recomand transferul autolog de grăsime, întrucât duce la un rezultat natural şi ajută la dispariţia acelei nuanţe vineţii, dată de muşchiul orbicular subiacent. Până la urmă prin acesta metodă dăm zonei respective ce a avut odată, grăsimea proprie“.

Augmentarea buzelor cu acid hialuronic

Presupune augmentarea în volum a buzelor cu acid hialuronic şi de asemenea corectarea (când este cazul) ale micilor imperfecţiuni, depinzând evident, de ce îşi doreşte pacienta respectivă. Intervenţia este efectuată sub anestezie locală (crema anestezica) şi durează aproximativ 40 de minute. Recuperarea este rapidă.

Cu toate acestea este necesar să avem în vedere câteva aspect: pacienta să nu fie în timpul menstruaţiei că să evităm micile vânătăi care pot apărea. A două zi pacienta trebuie avertizată că va fi cu buzele mai umflate efect care va dispărea până la a treia zi (putem ajută prin aplicare de gheaţă local şi o pastilă de Claritin pe zi, timp de două zile). Trebuie menţionat faptul că la prima injectare efectul nu este foarte lung, maximum până la 6 luni, el fiind rapid resorbat de organism. După 2-3 injectări successive (la distanţă de minim 3 luni) acesta are o remanentă mai lungă, de 2-3 ani. Personal, cred că augmentarea buzelor trebuie efectuată treptat, din punct de vedere medical pentru a permite ţesuturilor să se destindă gradual, iar din punct devedere psichologic să nu fie o schimbare prea mare pentru pacienta şi cei din jur. Vă recomand că aspectul buzelor după această intervenţie să fie cât mai natural“.

”Îngheţarea” ridurilor cu toxina botulinică

Toxina botulinică este o substanţă care opreşte stimulul nervos către muşchi, acesta nemaiputandu-se contracta. Astfel, este folosită în ridurile cauzate de contracţia musculară sau de ridurile dinamice. Cele mai des este folosită pentru atenuarea ridurilor la nivelul glabelei (încruntare), frunte sau laba de gaşcă (colţul ochiului). De asemenea, este folosită la ridurile la nivelul nasului (gummy smile). Intervenţia este nedureroasă şi nu necesită anestezie. Efectul apare între 3-7 zile după intervenţie cu un maxim la 12 zile. Efectul este de până la 6 luni. De menţionat că acesta nu reprezintă un tratament de prevenţie şi trebuie efectuat doar atunci când apar ridurile. Folosirea lui în exces poate duce la slăbirea efectului acestuia în timp.

Umplerea ridurilor cu acid hialuronic

Este folosit mai ales în tratamentul, umplerea, şanţurilor nazogeniene şi labiomentoniere dar şi în alte riduri la nivelul fetei, pentru umplerea acestora.  Acidul hialuronic este o substanţă hidrofilă, capabilă să adune de 1000 de ori greutatea lui în apă. Este folosit în umplerea ridurilor, de aici numele de filler. Procedura este efectuată sub anestezie locală, iar recuperarea este imediată.  Sunt posibile mici vânătăi, astfel trebuie evitat injectarea în timpul menstruaţiei.

Conturarea pomeţilor cu grăsime proprie ori acid hialuronic

Presupune introducerea sub anestezie locală de acid hialuronic sau grăsime proprie la nivelul pomeţilor, având că efect voluminizarea şi conturarea pomeţilor. În cazul acidului hialuronic acesta poate fi efectuată că tratament de “cabinet”. În cazul folosirii de grăsime proprie procedura este efectuată în sala de operaţie sub condiţii sterile pentru prelevarea şi prepararea grăsimii ce urmează a fi introduse. În amandoua cazurile, procedura nu este una dureroasă. Mici vânătăi sau edem local sunt posibile, efecte care trec în 3-5 zile. În cazul folosirii de acid hialuronic procedura durează până la 8-12 luni. În cazul folosirii de grăsime proprie, efectul durează 5-6 ani. “Nu de puţine ori văd rezultate exagerate prin folosirea de acid hialuronic pentru voluminizarea fetei. Să nu uităm că rezultatul pe care trebuie să-l obţinem trebuie să fie unul cât mai natural, iar voluminizarea în exces duce la rezultate cel puţin neplăcute“, spune doctorul Cobani.

Recomand să evităm interventiile chirurgicale în perioadele foarte calde, întrucât în acesta perioada discomfortului operator se adaugă şi discomfortul termic, deci primăvară este anotimpul ideal pentru aceste intervenţii.

Click aici pentru sursa articolului

3 thoughts on “Frumuseţea, cea mai importantă preocupare a româncelor!”

  1. I am a student of BAK College. The recent paper competition gave me a lot of headaches, and I checked a lot of information. Finally, after reading your article, it suddenly dawned on me that I can still have such an idea. grateful. But I still have some questions, hope you can help me.

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *