Ce putem face pentru a avea buze mai senzuale?

In trecut marirea buzelor era un procedeu care se adresa femeilor care aveau buze foarte subtiri, dar in prezent augmentarea buzelor a devenit o interventie la care, sexul feminin, apeleaza mult mai des pentru corectarea anumitor imperfectiuni sau marirea gradului de senzualitate. Acest fapt se datoreaza modelelor de frumusete care sunt privite ca etalon pe plan national si international. Este o interventie frecventa, iar metodele de marire a buzelor sunt multiple: de la marirea prin interventie chirurgicala, cu “viermisor” din silicon sau cu colagen, si pana la marirea cu acid hialuronic care reprezinta cea mai folosita metoda la momentul actual pentru marirea buzelor.

Prin prisma modalitatilor de marire a a buzelor putem imparti interventiile astfel: cu caracter permanent (enumerez aici interventia chirurgicala si folosirea “viermisorului din silicon) si mariri cu caracter temporar cum ar fi: cu grasime proprie, colagen sau injectare de acid hialuronic. Fiecare dintre aceste metode au avantaje si dezavantaje. Desi am efectuat fiecare dintre aceste proceduri, rezultatele cele mai satisfacatoare le-am obtinut folosind acidul hialuronic.

Prin folosirea de acid hialuronic putem da buzelor forma dorita. Prin injectare corecta, acesta se distribuie uniform si usor, ne poate oferi o marire predictibila si un aspect catifelat al buzelor. In plus, este recomandat persoanelor care au buzele foarte subtiri, intrucat o marire corecta si obtinerea volumului dorit nu se poate obtine, decat treptat la aceste persoane.

A doua zi dupa procedura este necesar ca pacientul sa isi maseze buzele pentru o distribuire uniforma a acidului hialuronic, acesta avand cateodata tendinta de conglomerare. In cazul aparitiei vanatailor se aplica gel de ernica pentru a asigura o trecere mai rapida a inflamatiei. Singurul efect negativ este acela de exagerare a cantitatii de acid hialuronic injectat. Eu sunt de parere ca un aspect natural si buze in armonie cu celelalte trasaturi ale fetei sunt aspecte importante.

Singurul inconvenient este caracterul temporar a acestuia (sase luni-un an), dar este de mentonat ca buzele isi schimba forma odata cu trecerea anilor. In plus, dupa 2-3 sedinte remanenta acestuia in tesuturi creste considerabil. Folosirea tipului de acid hialuronic depinde de preferinta medicul care efectueaza procedura si experienta lui, in timp, cu diferite substante. De altfel, acidul hialuronic este o substanta prezenta in tesuturile noastre, astfel incat contraindicatii la injectarea acestuia sunt extrem de rare.Cu toate ca marirea buzelor cu acid hialuronic reprezinta o procedura relativ simpla, cunostinte temeinice ale medicului asupra anatomiei si unitatilor estetice ale fetei sunt importante, astfel incat sa se evite complicatiile posibile si rezultatele nesatisfacatoare.

Procedura este simpla si total atraumatica pentru pacient. Anestezia este obtinuta prin aplicatie locala de crema anestetica. Pacienta este lasata timp de 15-20 min cu acesta crema ca efectul sa fie maxim. Dupa o dezinfectare riguroasa, medicul poate incepe procedura de injectare. Efectul dureaza intre 6-12 luni.

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *