- Tel: 0765 681 707
- [email protected]
- L - V: 9:00 - 18:30
Doctor Oltjon Cobani
Chirurgia Feței
Servicii oferite
Tratamentul cearcănelor cu țesut adipos
Rinoplastia
Blefaroplastia
Otoplastia
Rejuvenarea facială prin chirurgie regenerativă
Tratamentul cearcănelor cu țesut adipos
Tratamentul cearcănelor cu ţesut adipos
Cearcănele, acea coloraţie inestetică prezentă la nivel sub-ocular, însoțită uneori de mărirea în volum a zonei, pot avea cauze multiple, de la cele de natură ereditară, la cele care țin de un stil de viață sau probleme medicale, însă indiferent de natura lor, pot fi ameliorate prin proceduri estetice.
Procedura de injectare de țesut adipos că tratament al cearcănelor
Este o procedură simplă, lipsită de durere şi extrem de eficientă în tratarea acestei probleme. Tratamentul se realizează sub anestezie locală sau generală. Tratamentul este ambulatoriu, fiind necesare doar câteva ore de internare post-operatorie.
- Țesutul adipos folosit provine de la pacient și se injectează în zonele afectate – regiunea cearcănelor și pomeților.
- Se aplică de asemenea efectul laserului fracțional cu bioxid de carbon care îmbunătăţește condiţia pielii şi conferă o mai mare durată de supravieţuire a țesutului transplantat.
Condiții necesare procedurii
- Candidatul trebuie să fie nefumător sau fumător de ocazie.
- Este necesară prezența unor depozite, chiar și minore, de țesut adipos.
- Este de evitat expunerea la soare timp de 3 săptămâni înainte de efectuarea intervenției.
Recuperarea post-operatorie
- Perioada de refacere post-operatorie durează între 5 și 7 zile.
- Rezultatul final al intervenției apare la aproximativ 4 săptămâni după aceasta.
- Se recomandă evitarea expunerii la soare în primele 3 săptămâni după operație.
- În timp, țesutul adipos se poate resorbi.
- Injectarea cu țesut adipos este o intervenție ce nu presupune riscuri.
Chirurgia estetică nu este doar un serviciu medicalcare ajută la perfecționarea părților faciale și corporale ale persoanelor, ci ajută oamenii să își recapete încrederea și starea de bine în propriul corp. Într-o primă fază aducem în discuție tratamentul cearcănelor cu țesut adipos. Oboseala, accidentele nefericite, lipsa odihnei și alte situații neplăcute din viață provoacă cercuri închise sub ochi. Este un aspect inestetic care deranjează și jenează pe oricine atunci când se privește în oglindă și vede pete întunecate pe față.
Tratamentul cearcănelor cu țesut adipos este destinat celor care au nevoie de ajutor în a-și recăpăta încrederea în sine și frumusețea care ne face pe toți speciali. Acest tratament nu presupune pericole sau prejudicii fizice asupra persoanei și este complet sigur din punct de vedere fizic și psihic. Nu este necesară o internare pe o perioadă lungă de timp, este o intervenție care se realizează în câteva minute cu un minimum de 4-5 ore de recuperare post-operatorie. Munca unui estetician nu se rezumă la perfecționarea corpului uman, ci la reparea aspectelor fizice ce duc la stări anxioase și care împiedică desfășurarea vieții normale ale oamenilor. Ai grijă de fața ta cu tratamentul cearcănelor cu țesut adipos.
Munca unui estetician nu se rezumă la perfecționarea corpului uman, ci la reparea aspectelor fizice ce duc la stări anxioase și care împiedică desfășurarea vieții normale ale oamenilor. Ai grijă de fața ta cu tratamentul cearcănelor cu țesut adipos.
Rinoplastia
Chirurgia nasului (Rinoplastia)
Rinoplastia este corectarea de natură chirurgicală a nasului, valabilă atât în cazul problemelor de estetică personală, a deformărilor survenite în urma unor traumatisme, cât și a altor probleme de natură medicală.
Procedura rinoplastiei
- Scopul principal al intervenției este stabilirea unei proporții echilibrate a chipului prin reducerea dimensiunilor nasului, remodelarea vârfului, înlăturarea bosei (cocoaşei) nazale, precum şi ameliorarea distanței dintre nas şi buza superioară.
- În cazul în care operație presupune și corectarea deviației de sept, procedura este asistată şi de un medic chirurg cu specialitate ORL.
- Chirurgia nazală se efectuează sub anestezie generală.
- În majoritatea cazurilor, se realizează o incizie în interiorul nărilor, prin care se efectuează operaţia propriu-zisă. Prin intermediul inciziilor, chirurgul va ridica pielea ce acoperă osul nazal şi cartilajul, permiţând astfel remodelarea formei.
- În cazurile în care este nevoie de o reducere mare a dimensiunilor nasului, se va înlătura o parte din ţesutul osos sau din cel cartilaginos.
- Operaţia durează între una și două ore, extinzându-se pe o perioada mai îndelungată în cazurile complexe.
Condiții necesare procedurii
- Vârsta minima pentru această intervenție este mijlocul adolescenței, când nasul atinge 90% din forma sa finală, însă vârsta recomandată este între 20-30 de ani, putând fi efectuată, totuși, și mai târziu.
- Discuția prealabilă cu medicul chirurg este absolut necesară pentru temperarea așteptărilor pacientului, astfel încât acestea să corespundă cu rezultatul post-operatoriu.
Recuperarea post-operatorie
- După intervenţie, pe nas se fixează o atelă din aluminiu pentru o perioadă de 12 zile, având ca scop fixarea formei. După îndepărtarea atelei, chirurgul poate recomanda utilizarea unui bandaj nazal pe perioada nopţii.
- În cazul în care s-a intervenit asupra septului nazal, protejarea acestuia se efectuează prin introducerea de tampoane nazale timp de 10-48 ore, în vederea oprirea sângerării.
- Durerea postoperatorie este suportabilă şi poate fi controlată prin administrare de medicamente.
- Aplicarea de comprese reci peste ochi este, de asemenea, necesară pentru a reduce tumefierea şi vânătăile, ce vor dispărea treptat. Sunt recomandate, de asemenea aplicarea de unguente şi automasajul.
- Pentru o vindecare corectă este necesar să se evite în primele câteva săptămâni activităţile ce pot mări tensiunea arterială (precum exerciţiile fizice).
Rinoplastia se referă la repararea nasului prin intervenție chirurgicală care are loc în urma unor traumatisme, deformități survenite după un accident sau alte situații neplăcute sau din dorința personală de a retușa nasul. Rinoplastia este recomandată atunci când forma nasului și-a dezvoltat aproape complet forma și sunt necesare intervenții pentru refacerea unor deformități apărute.
Chirurgia estetică se adresează tuturor celor care au nevoie de un plus de încredere în propria persoană și care decid că acest serviciu îi poate ajuta în recăpătarea propriei frumuseți. Rinoplastia este o operație cu riscuri minore sau aproape inexistente, iar refacerea post-operatorie durează foarte puțin timp, în jur de câteva zile. Estetica personală este importantă pentru confortul pshihic, iar din acest motiv multe persoane apelează la chirurgie estetică. Printre cele mai solicitate operații de retușare estetică se numără și rinoplastia.
Obiectivul primar pentru care se apelează la astfel de operații este oferirea propriei persoanei a unui strop de înfrumusețare sau reparare a părților care afectează în mod negativ stima de sine sau încrederea în propria persoană. Chirurgia estetică are rolul de a sprijini oamenii în demersul îmbunătățirii propriei vieți prin reconstrucția zonelor corporale care deranjează persoana în cauză sau care doresc un nou look potrivit personalității lor.
Blefaroplastia
Chirurgia pleoapelor (Blefaroplastia)
Blefaroplastia este metoda chirurgicală de ameliorare a aspectului pleoapelor căzute și a acumulărilor adipoase la nivelul pleoapelor inferioare, având și efect de rejuvenare a aspectului întregii fețe, prin înlăturarea excesului de piele, mușchi și grăsime.
Procedura blefaroplastiei
- Intervenţia poate fi efectuată ca atare, sau în combinaţie cu alte proceduri.
- Blefaroplastia este diferită de procedurile care îmbunătățesc aspectul ridurilor sau al cearcănelor.
- Operația se desfăşoară sub anestezie, fie locală, fie generală.
- La începutul operaţiei, chirurgul va desena liniile inciziilor, urmând conturul natural al pleoapelor inferioare şi superioare, prin care va separa pielea de ţesutul adipos şi muşchi, va înlătura excesul de grăsime şi va remodela zona. Aceste incizii vor fi închise la final prin suturi fine, ce vor lasă cicatrici aproape invizibile.
- În cazul blefaroplastiei transconjunctivale (procedura folosită pentru înlăturarea pungilor de sub ochi), se efectuează o incizie mică în interiorul pleoapei inferioare, prin care este îndepărtată grăsimea. Acest tip de incizie se închide spontan sau cu fire de sutură resorbabile.
- Firele vor fi scoase după 5-6 zile.
Condiții necesare procedurii
- Candidații nu trebuie să prezinte afecțiuni acute ale ochilor.
Recuperarea post-operatorie
- Succesul acestei intervenţii este dat de o bună evaluare din partea medicului, precum şi de o bună conştientizare a rezultatului de către pacient.
- Riscurile asociate blefaroplastie includ hematomul, vindecare tardivă sau infectarea plăgii operatorii. Mai pot apărea temporar dificultăți în închiderea completă a pleoapei.Succesul acestei intervenţii este dat de o bună evaluare din partea medicului, precum şi de o bună conştientizare a rezultatului de către pacient.
- Este recomandată utilizarea de comprese reci pe zonele afectate în vederea reducerii inflamaţiei şi a vânătăilor. Acestea se vor diminua în timp, în general după 2-4 săptămâni.
- Medicul vă vă explica cum se efectuează curăţarea şi îngrijirea zonei deoarece în prima săptămână ochii vor avea un aspect lipicios şi vor fi uscaţi.
- În cazul în care purtaţi lentile de contact, utilizarea acestora este interzisă în primele 2 săptămâni, iar după această perioadă, reînceperea purtării va crea o senzaţie de disconfort inițial.
- Reînceperea activităților cotidiene ale pacientului se poate face la aprozimativ 7-10 zile după operație, existând, însă, anumite sensibilități, precum cea la lumina puternică, vânt, diverse substanțe. În acest caz este recomandabilă utilizarea unor ochelari de protecţie (de soare).
- Este recomandată reducerea la minimum a tuturor activităţilor pe o perioada de 3-5 zile post-operatoriu şi evitarea celor intense (cele ce ridică tensiunea arterială) în primele 3 săptămâni.
- Alcoolul şi alimentele sărate sunt de evitat deoarece favorizează retenţia de lichide.
Blefaroplastia sau intervenția chirurgicală de retușare a pleoapelor este un tip de chirurgie estetică destul de cunoscută în zona Asiei estice, precum Coreea de Sud și Japonia. Această intervenție chirurgicală este solicită de persoane în scopul eliminării surplusului de grăsime de la nivelul pleoapelor din motive de estetică personală sau în urma unor accidente.
Un prim plus al acestei operații este rejuvenarea aspectului întregii feței, astfel că pacienții se pot bucura de un aspect mai tânăr și mai sănătos. Pentru o astfel de intervenție nu sunt necesare condiții prealabile, dar este important ca pacientul să nu prezinte probleme grave ale ochilor. Blefaroplastia este o operație care nu pune în pericol viața pacienților și care se derulează într-un timp relativ limitat.
Recuperarea are loc repede, însă se recomandă folosirea unor comprese reci pentru o perioadă de câteva zile de la intervenție. Această intervenție chirurgicală de reparare a pleoapelor este adresată în special persoanelor care doresc un aspect facial mai tânăr sau care au avut de suferit estetic în urma unor deformități ereditare sau ale unor accidente. Chirurgia estetică ne ajută să avem mereu grijă de noi.
Otoplastia
Chirurgia urechii (Otoplastia)
Otoplastia sau chirurgia urechii reprezintă procedura de apropiere a urechilor de cutia craniană, îndepărtând efectul de „urechi clăpăuge”, considerat inestetic. Corectarea chirurgicală a formei urechii poate îmbunătăţi aspectul și poziţia urechilor.
Procedura otoplastiei
- Otoplastia se desfăşoară sub anestezie generală.
- Incizia iniţială este închisă prin suturi fine.
- Intervenţia nu afectează auzul, deoarece se limitează la zona pavilioanelor auriculare externe.
Condiții necesare procedurii
- Procedura se adresează tuturor categoriilor de vârstă, iar în cazul copiilor, aceasta poate fi efectuată începând cu 5 ani, întrucât atunci se ajunge la o stabilitate a cartilajului urechilor.
- O stare de sănătate bună este necesară înaintea operației, iar discuția cu chirurgul va stabili dacă aceasta este potrivită pentru efectuarea intervenției.
- Un aspect important îl constituie acceptarea posibilităţii existenţei unor mici imperfecţiuni, în ciuda eforturilor medicului chirurg de a da urechilor o formă cât mai plăcută, naturală şi simetrică.
Recuperarea post-operatorie
- Riscurile sunt comune cu orice altă intervenţie chirurgicală şi sunt considerate minore: sângerări sau hematoame, rareori, infecţia cartilajului.
Fiecare dintre noi este nemulțumit din cauza unei părți ale corpului pe care mereu am încercat să o ascundem de ochii lumii. Aceste imperfecțiuni fizice ne alimentează în mod negativ stima de sine și are implicații, atât în plan personal, cât și social. Una dintre aceste probleme pe care le considerăm imperfecțiuni este mărimea urechilor sau felul în care acestea sunt poziționate pe lângă craniu. Intervenția chirurgicală pentru un astfel de defect poartă denumirea de otoplastie și presupune apropierea urechilor de zonele laterale ale capului.
Acest tip de intervenție nu prezintă pericol pentru surzire, deoarece se lucrează în zona externă a pavilioanelor urechii și nu în interior. Recuperarea după operație se realizează treptat și nu presupune infecții sau sângerări abundente, doar în cazuri foarte rare. Otoplastia este operația chirurgicală estetică pentru refacerea aspectului urechii în scopul redării unui aspect fizic potrivit cu așteptările și dorințele estetice ale pacientului.
Rolul primar al chirurgiei estetice este acela de a oferi oamenilor care apelează la ea cele mai bune rezultate care să le schimbe viața în bine. Otoplastia este un astfel de intervenție care poate schimba urechile inestetic poziționate.
Rejuvenarea facială prin chirurgie regenerativă
Rejuvenarea facială prin chirurgie regenerativă
Rejuvenarea facială prin chirurgie regenerativă se realizează cu ajutorul țesutului adipos, laserelor și a PRP-ului (Platelet Rich Plasma, plasmă îmbogățită în trombocite). Odată cu vârsta, se pierde din volumul feței și calitatea tegumentului scade. Fiecare din cele trei proceduri are un efect benefic separat, dar combinarea lor asigură un rezultat mai bun și mai de durată.
Procedura de rejuvenare combinată
- Se realizează sub anestezie generală.
- Primul pas constă în recoltarea de țesut adipos din regiunea abdominală sau a șoldurilor. După prepararea acestuia, este introdus în zonele afectate: orbitomalară (cearcăne și pomeți), șanțurile nazogeniene și șanțul labiomentonier, prin canule speciale foarte fine pentru a nu traumatiza zonele respective și a evita posibile vânătăi. Pentru a obține un ten mai luminos, ulterior inserției adipoase se folosește laserul fracțional. Procedura PRP potențează efectele tratamentelor anterioare pentru regenerarea tisulară.
- În cazul în care pacienta prezintă țesut adipos în exces în regiune submentonieră (gușă) și linia mandibulară, se poate efectua micro-lipoaspirația acestor zone combinată cu lipoliza laser pentru un efect de lifting.
- Se obține redarea volumelor feței, un efect de lifting, un ten mai luminos și un rezultat de lungă durată.
Condiții necesare procedurii
- Candidatul potrivit este orice pacient peste 25 ani și până în 60 ani; după această vârstă, rezultatele sunt mai puțin vizibile.
- Pacientul nu trebuie să fie fumător.
Recuperarea post-operatorie
- După intervenție se recomandă evitarea expunerii la soare timp de două luni.
- Efectul intervenției durează minimum 4-5 ani.
- Perioada de recuperare este de 5-6 zile în care pacientul nu poate ieși din casă, până la căderea crustelor post laser.
- Trebuie acordată o îngrijire a tenului postoperatorie complexă, care va fi explicată de medicul curant.
Rejuvenarea facială prin chirurgie regenerativă este menită să compenseze astfel de neajunsuri și să redea oamenilor încrederea pe care au pierdut-o din cauza scăderii volumului pielii de la nivelul feței. Acest tip de tratament se realizează prin recoltarea țesutului adipos din zona părților cu un surplus generos de piele precum șoldurile sau zona abdomenului.
O altă metodă constă în utilizarea laserelor pentru evitarea complicațiilor sau a tratamentului PRP (Platelet Rich Plasma, plasmă îmbogățită în trombocite), care se bazează pe recoltarea sângelui pacientului în scopul producerii de colagen și a reîntineririi pielii feței. Tratamentul de rejuvenare facială prin chirurgie regenerativă a fost creată pentru a îmbunătăți calitatea vieții a persoanelor care apelează la astfel de servicii.
Astfel de tratamente sunt menite să ajute la regăsirea frumuseții și naturaleții pierdute din cauza îmbătrânirii. Chirurgia estetică este serviciul care îți poate reda încrederea de sine pierdută.
Testimoniale despre Dr. Oltjon Cobani
“Sunt foarte fericită de rezultat și de toată experiența în sine.. am descoperit niște oameni blânzi și empatici, care oferă multă atenție fiecărui pacient în parte.”
“Mi-a placut primirea facuta si felul sincer cu care mi-a vorbit despre noile metode din medicina estetica pentru a pastra naturala frumusetea. Pragul dintre natural si fals este foarte fragil si totul depinde de profesionalismul cat si de etica doctorului.“
"Adept al naturaletii si al simetriei, doctorul Oltjon Cobani, specialist in chirurgie plastica, estetica si microchirurgie reconstructiva, este unul dintre medicii care consideră ca atunci cand specialistul intervine pe estetica unei persoane, trebuie sa fie pastrate cu sfintenie proportiile armonioase ale firescului.“
“Mi-au placut de la inceput modestia si caldura lui – destul de rar intalnite la oameni care lucreaza in acest domeniu, dar si pasiunea cu care vorbeste despre ceea ce face. “
“In urma unui research riguros despre cine este cel mai solicitat medic pe partea de lipoaspiratie, majoritatea cautarilor mele m-au dus catre Oltjon Cobani, medic specialist in chirurgie plastica, estetica si microchirurgie reconstructiva care a acceptat sa imi dezvaluie tot ce ar trebui sa stiu inainte de a decide o lipoaspiratie. “
Previous
Next