- Tel: 0765 681 707
- [email protected]
- L - V: 9:00 - 18:30
Doctor Oltjon Cobani
Chirurgia Siluetei
Servicii oferite
Abdominoplastie
Lipoaspirație
Liftingul brațelor
Liftingul coapselor
Abdominoplastie
Abdominoplastia
Aspectul suplu al zonei abdominale este important atât din punct de vedere estetic, cât şi din punctul de vedere al sănătăţii. Uneori, în ciuda eforturilor, depozitele de grăsime și surplusul de piele devin imposibil de eliminat. Soluţia pentru acestea fiind îndepărtarea lor chirurgicală, operație cunoscută sub numele de abdominoplastie.
Procedura de abdominoplastie
- Operația poate interesa zona inferioară a abdomenului (dermolipectomie inferioară) sau întregul abdomen (abdominoplastie). Ambele intervenții se pot asocia cu lipoaspirația.
- Intervenția este efectuată sub anestezie generală.
- Incizia este plasată imediat deasupra liniei pubiene și se întinde între cele două oase ale bazinului. Lungimea inciziilor depinde de excesul tegumentar care trebuie îndepărtat.
- Grăsimea în exces se îndepărtează fie prin lipoaspirație, fie prin excizie directă.
- Atunci când există, se pot repara și defecte ale peretelui muscular (diastazis, hernii).
- Ombilicul se “decupează” și se repoziționează.
- La sfârșitul intervenției se pun tuburi de dren care sunt scoase la 2-3 zile după operație.
Condiții necesare procedurii
- Candidații pentru această intervenție sunt adulții cu greutate constantă în ultimele 6 luni și cu o stare bună de sănătate.
Recuperarea post-operatorie
- Postoperator se aplică pansament compresiv și un garment elastic (îmbrăcăminte specială). Pansamentul este înlăturat după scoaterea firelor, la 14 zile, și se schimbă la 3-4 zile în acest interval. Îmbrăcămintea specială se păstrează timp de 4-6 săptămâni.
- Tuburile de dren se scot la 2-3 zile, în funcție de cantitatea drenajului.
- Se recomandă expunerea graduală la efort fizic. Este recomandată evitarea expunerii la soare în lunile următoare operației, pentru a nu periclita procesul de vindecare.
Nașterea este un moment important în viața oricărei femei, dăruirea de viață unei alte persoane fiind specific doar femeilor. În ciuda numeroaselor beneficii pe care aducerea pe lume a unui copil le are, acest proces poate avea efecte negative asupra corpului mamei, iar unul dintre acestea este lăsarea pielii din zona abdominală.
Multe femei își ascund formele după ce a avut loc nașterea, tocmai din cauza faptului că un surplus de piele se prelinge din partea inferioară a abdomenului. Teama de ridicol și jena resimțită pentru această înfățișare împiedică multe dintre aceste femei să se bucure de propriul corp și se ascund în spatele unor ziduri proiectate de temerile lor.
În ajutorul acestor femei vine abdominoplastia, numită și operația care se ocupă de reconstrucția zonei abdominale. Această operație servește la reconstrucția întregului abdomen pentru redarea aspectului suplu, atuu important care denotă sănătatea și frumusețea corpului totodată. Se recurge la abdominoplastie și în momentele în care surplusul de piele este dificil de îndepărtat, iar cea mai la îndemână operație pentru refacerea structurii abdominale este această abdominoplastie.
Chirurgia estetică este răspunsul pe care multe persoane în căutare de ajutor îl găsesc, acest tip de intervenție fiind menită să schimbe vieți în bine.
Lipoaspirație
Lipoaspiraţia
Lipoaspiraţia, întâlnită şi sub denumirea de liposucţie sau lipoplastie, reprezintă intervenţia de îndepărtare chirurgicală a depozitelor localizate de grăsime. Cele mai potrivite zone sunt şoldurile, abdomenul, talia, coapsele, gambele, gleznele, regiunea internă a genunchilor, braţele, regiunea fesieră, submentoniera (bărbia), gâtul, linia mandibulară, toracele anterior şi posterior.
Procedura de lipoaspirație
-
Procedura poate fi executată prin trei tehnici distincte:
1. Lipoaspiraţia clasică , ce constă în aspirarea depozitelor de grăsime;
2. Lipoaspiraţia cu ultrasonic, dezvoltată în doi paşi: lichefierea depozitelor de grăsime, apoi aspirarea acestora;
3. Lipoaspiraţia prin intumescenţă (sau tehnica “super wet”), care se dezvoltă, de asemenea, în doi paşi: infuzia de soluţie salină cu adaos de adrenalină, anestezic local şi bicarbonat de sodiu în depozitele de grăsime, apoi aspirarea acestora.
- Lipospiratia este o tehnică chirurgicală închisă, efectuându-se prin incizii mici, puţin vizibile, sub anestezie generală.
- La nivelul acestor incizii, executate în imediata apropiere a zonei de tratament, sunt introduse tuburi fine numite “canule”, conectate la un sistem de vid, prin intermediul cărora se mobilizează şi se aspiră depozitele de grăsime. În capătul opus al canulei este ataşată o pompă pentru colectarea ţesutului adipos.
- Fluidizarea depozitelor de grăsime se realizează prin injectarea unui mix de ser fiziologic, anestezic local şi adrenalină numit soluţie Klein.
- Inciziile sunt apoi închise prin fire de sutură, însă sunt cazuri în care dimensiunile acestora sunt atât de reduse, încât nu mai este necesară sutura.
- Firele vor fi scoase după 5-6 zile.
Condiții necesare procedurii
- Candidaţii ideali pentru acest tip de intervenţie sunt persoanele adulte, a căror masă corporală se încadrează într-un procent maxim de 30% faţă de greutatea ideală, a căror piele este fermă şi elastică şi care au un bun tonus muscular.
- O prima evaluare a pacientului de către medicul chirurg va stabili dacă acesta reprezintă un bun candidat, precum şi tehnica şi conduita de tratament. Tot atunci, acesta va face o evaluare a stării de sănătate a pacientului.
Recuperarea post-operatorie
- În zonele supuse intervenţiei de aplică comprese sau bandaje elastice ce vor comprima edemul post-operator.
- După intervenţia chirurgicală pacientul este obligat să poarte timp de o lună o îmbrăcăminte specială pentru a ajuta la obţinerea rezultatului dorit.
- Pacientul va primi instrucţiuni specifice cu privire la îngrijirea zonei operate, medicaţia corespunzătoare precum şi indicaţii referitoare la stilul de viaţă ce trebuie să succeadă o astfel de intervenţie.
- Rezultatul final nu va fi vizibil imediat, deşi încă din prima zi post-operator se va vedea o diferenţă. Evaluarea finală a reuşitei se va face abia după 3-6 luni, când se stabileşte şi necesitatea retuşurilor (deşi, în majoritatea cazurilor, nu este necesar). Totuşi, un rezultat notabil se va observa la 1-2 luni după procedură.
Un strop de înfrumusețare nu strică nimănui, însă motivul pentru care oamenii apelează la modificări ale părților corpului nu sunt întotdeauna de natură motivațională sau dintr-un capriciu personal. De cele mai multe ori, apelurile către intervenții chirurgicale vin dintr-o necesitate care nu se mai poate amâna.
Chirurgia estetică urmărește să redea încredere de sine și să repare imaginea de sine corporală, elemente care contribuie la formarea noastră ca persoană. Putem aminti de multe intervenții chirurgicale menite să reconstruiască părți afectate ale corpului, dar acum am decis să discutăm despre lipoaspirație sau îndepărtarea depozitelor de grăsime. Grăsimea se regăsește în orice a parte a corpului, de la zona brațelor și până în jurul gleznelor.
Lipoaspirația implică îndepărtarea acestor depozite de grăsime prin lichefierea lor, care apoi sunt aspirate. Corpul ideal este visul oricărei persoane, însă acest idealism se reduce la repararea unor imperfecțiuni care ne împiedică să ne trăim viața precum ne dorim.
Lipoaspirația nu periclitează siguranța pacientului, însă perioada de recuperare postoperatorie este mai îndelungată decât a altor intervenții chirurgicale. Dacă te afli în situația în care nu ești mulțumit de propriul corp, un consult la un doctor estetician poate fi cea mai bună soluție pentru a-ți regăsi propriul corp.
Liftingul brațelor
Liftingul braţelor
Liftingul braţelor reprezintă intervenţia de reducere a excesului de piele lipsită de elasticitate, întărind şi netezind ţesutul de susţinere ce defineşte forma braţului.
Procedura de lifting a brațelor
- Operaţia se efectuează prin intermediul unor incizii, a căror lungime şi formă depind atât de cantitatea de ţesut ce urmează a fi excizată, cât şi de poziţionarea acestuia. Aceste considerente sunt la latitudinea medicului chirurg.
- În general, inciziile sunt plasate fie pe partea internă a braţului, fie pe partea dorsală a acestuia şi se pot extinde de la nivelul axilei până deasupra cotului.
- Excesul de grăsime este excizat sau, după caz, tratat prin lipoaspiraţie, iar ţesutul de suport este remodelat. La final, operaţia este închisă , de asemenea, cu fire de sutură.
Condiții necesare procedurii
- Candidaţii ideali pentru acest tip de operaţie sunt acei pacienţi având o laxitate crescută la nivelul braţelor, ce au o greutate stabilă şi cât mai aproape de greutatea ideală.
Recuperarea post-operatorie
- Ca în orce altă procedură chirurgicală de remodelare, se impune că pacientul să poarte faşă elastică pentru a susţine forma zonei asupra căreia s-a intervenit.
- Medicul chirurg va informa pacientul despre cicatricile reziduale postoperatorii, iar acesta trebuie să conştientizeze consecinţa estetică a lor.
- Există posibilitatea necesităţii unor retuşuri ulterioare care se efectuează la cel puțin 6 luni după intervenția chirurgicală.
- După externare, se va impune administrarea de tratament medicamentos pentru o perioadă de 5-7 zile, iar la 12 zile vor fi scoase şi firele de sutură.
- Mişcarea braţelor poate fi reluată treptat, mai puţin ridicarea acestora deasupra capului, care ar trebui amânată cât mai mult, întru-cât ar putea afecta cicatrizarea inciziei. De asemenea trebuie evitate și exercițiile fizice care implică folosirea musculaturii brațelor.
- Folosirea de creme sau plasturi de silicon pot veni în ajutorul obținerii unei cicatrici cât mai bune.
- Masajele sunt binevenite ca şi adjuvant în procesul de vindecare.
Odată cu vârsta și cu trecerea timpului, corpul suferă modificări în special în zona pielii, fapt care conduce la o modificare a comportamentului și a mentalității pe care o avem asupra propriului corp. Lăsarea pielii în zona brațelor este un fenomen care nu poate fi controlat atunci când îmbătrânim sau când pierdem cantități excesive de grăsime. Pentru astfel de situații, chirurgia estetică vine în sprijinul persoanelor cu serviciul de lifting al brațelor, prin extirparea țesutului în plus și netezirea acestuia.
Liftingul brațelor este o intervenție care se realizează cu ajutorul unor incizii de-a lungul brațelor în concordanță cu cantitatea de țesut care urmează să fie tăiată. Pe urmă, are loc procesul în sine de extirpare a grăsimii, după care incizia este închisă prin intermediul suturii. Este un procedeu care nu supune pacientul la risc și este necesară o perioadă postoperatorie de recuperare de câteva săptămâni.
Liftingul brațelor este un serviciu aferent chirurgiei siluetei, și urmărește să ofere oamenilor o structură corporală cât mai definită. Imaginea de sine este un element important al personalității noastre, iar felul în care ne privim corpul joacă un rol critic în construirea acestei imagini de sine. Chirurgia estetică poate face ca imposibilul să devină posibil.
Liftingul coapselor
Liftingul coapselor
Liftingul coapselor este acea procedură chirurgicală prin care se remodelează ţesutul şi se defineşte conturul ferm al zonei inferioare a corpului. Liftingul coapselor nu reprezintă, însă, o soluţie pentru depozitele de grăsime, acestea putând fi eliminate doar cu ajutorul lipoaspirației.
Procedura de lifting a coapselor
- Operaţia se efectuează prin intermediul unor incizii, a căror lungime şi formă depind atât de cantitatea de ţesut ce urmează a fi excizată, cât şi de poziţionarea acestuia. Aceste considerente sunt la latitudinea medicului chirurg.
- Ţesutul de susţinere va fi remodelat, iar excesul de piele va fi îndepărtat, urmărind obţinerea unui aspect cât mai neted al zonei.
- Ţesutul de susţinere va fi închis la interior cu fire de sutură resorbabile, iar pielea va fi de asemenea suturată în locurile unde au fost efectuate incizii.
- Vor fi introduse tuburi de dren care vor fi scoase la 2-3 zile după intervenția chirurgicală.
Condiții necesare procedurii
- Pacienţii ideali sunt acele persoane ce au o greutate stabilă şi cât mai aproape de greutatea ideală, ale căror ţesuturi şi-au pierdut elasiticitatea în zona interioară, mediană sau exterioară a coapselor.
- O bună evaluare din partea medicului chirurg poate oferi o perspectivă completă asupra efectelor intervenţiei, precum şi un plan de tratament corespunzător. Tot acesta va decide dacă este necesară combinarea procedurii cu altele, precum lipoaspiraţia, în vederea obţinerii unui rezultat cât mai bun.
Recuperarea post-operatorie
- Tehnicile avansate permit efectuarea inciziilor în locuri ce pot fi ascunse cu uşurinţă atât de haine, cât şi de costumul de baie. În unele cazuri, însă, inciziile sunt destul de extinse.
- Asemeni oricărei intervenţii de remodelare, pacientului i se vor aplica bandaje elastice în zona asupra căreia s-a intervenit. Acesta va primi instrucţiuni specifice în privinţa ingrijilor locale.
- În perioada ulterioară operaţiei, este important că pacientul să îngrijească corespunzător zona, să evite forţarea ţesuturilor modelate sau mişcarea excesivă.
- Este necesară folosirea produselor de modelare a cicatricilor pe termen lung (3-6 luni).
Chirurgia estetică s-a dezvoltat datorită nevoii oamenilor de a se simți bine în propria piele. Această imagine pe care o deținem asupra propriei persoane este definită și de ceea ce văd alții la noi, dar și de modul în care societatea definește standardele de frumusețe. Deși chirurgia estetică este văzută ca un produs al societății, majoritatea clienților sunt cei care au de suferit din cauza acestor imperfecțiuni și nu este doar un răsfăț care necesită satisfacere
O procedură care urmărește restructurarea corporală este liftingul coapselor. Liftingul coapselor este un serviciu din gama chirurgiei estetice care se ocupă de remodelarea zonei inferioare și redarea unui contur ferm al acestei zone. Liftingul coapselor este contraindicat atunci când vine vorba de depozitele de grăsime, acest procedeu fiind exclusive destinat persoanelor al căror zone inferioare și-au pierdut elasticitatea pielii.
Precum alte procedee ale chirurgiei estetice, liftingul coapselor nu pune în pericol viața pacientului și este recomandată evitarea exercițiilor fizice și a mișcării excesive a zonei inferioare. Chirurgia estetică vine ca un ajutor auxiliar în îngrijirea propriului corp, astfel că oferă pacienților o nouă șansă de a-și aprecia imaginea corporală. Serviciile aferente chirurgiei estetice reprezintă o modalitate medical de a avea grijă de propria persoană.
Testimoniale despre Dr. Oltjon Cobani
“Sunt foarte fericită de rezultat și de toată experiența în sine.. am descoperit niște oameni blânzi și empatici, care oferă multă atenție fiecărui pacient în parte.”
“Mi-a placut primirea facuta si felul sincer cu care mi-a vorbit despre noile metode din medicina estetica pentru a pastra naturala frumusetea. Pragul dintre natural si fals este foarte fragil si totul depinde de profesionalismul cat si de etica doctorului.“
"Adept al naturaletii si al simetriei, doctorul Oltjon Cobani, specialist in chirurgie plastica, estetica si microchirurgie reconstructiva, este unul dintre medicii care consideră ca atunci cand specialistul intervine pe estetica unei persoane, trebuie sa fie pastrate cu sfintenie proportiile armonioase ale firescului.“
“Mi-au placut de la inceput modestia si caldura lui – destul de rar intalnite la oameni care lucreaza in acest domeniu, dar si pasiunea cu care vorbeste despre ceea ce face. “
“In urma unui research riguros despre cine este cel mai solicitat medic pe partea de lipoaspiratie, majoritatea cautarilor mele m-au dus catre Oltjon Cobani, medic specialist in chirurgie plastica, estetica si microchirurgie reconstructiva care a acceptat sa imi dezvaluie tot ce ar trebui sa stiu inainte de a decide o lipoaspiratie. “
Previous
Next