- Tel: 0765 681 707
- [email protected]
- L - V: 9:00 - 18:30
Doctor Oltjon Cobani
Chirurgia Plastică reconstructivă
Servicii oferite
Excizia lipoamelor
Excizia chisturilor sebacee
Chisturi sinoviale
Excizia cicatricilor
Excizia formațiunilor tumorale cutanate/alunițe
Cura chirurgicală a unghiei încarnate
Augmentarea buzelor cu acid hialuronic
Tratamentul ridurilor cu toxină botulinică
Excizia lipoamelor
Excizia lipoamelor
Lipoamele sunt acele formațiuni tumorale adipoase benigne, dispuse subcutanat care cel mai adesea se regăsesc la nivelul trunchiului, gâtului, șoldurilor, părții superioare a brațelor sau axilă, dar care pot apărea oriunde la nivelul corpului.
Lipomul poate fi extirpat chirurgical în următoarele cazuri:
- Când devine dureros sau sensibil
- Când este supus infectării în mod repetat
- Când crește în mărime
- Când devine inestetic
Procedura de excizie a lipoamelor
- Se efectuează o anestezie locală, se face o incizie prin care se elimină tot țesutul tumoral, întrucât orice fragment rămas poate duce la recidivă.
Fiecare dintre noi este supus unei imagini inestetice care devine vizibilă atunci când începem să ne îngrijim mai mult de imaginea noastră corporală. Aceste imperfecțiuni au numeroase cauze, dar un singur lucru este cert: faptul că dorim să ne simțim împliniți în propriul corp. O astfel de imperfecțiune de care majoritatea oamenilor este nemulțumită sunt lipoamele. Lipoamele sunt formațiuni de țesut care se regăsesc în zona gâtului, a axilei sau oriunde altundeva pe corp.
Excizia acestora se recomandă atunci când zona afectată devine sensibilă sau provoacă dureri, se află în continuă creștere sau când este deranjant din punct de vedere estetic. Lipoamele sunt extirptate în mod chirurgical și procedura presupune o incizie care să elimine complet acel țesut, după care zona este suturată și este necesară o perioadă postoperatorie de câteva zile. Aceste imperfecțiuni care pot apărea la nivelul întregului corp pot fi cu ușurință extirpate prin intermediul intervenției chirurgicale prestate și de un doctor estetician.
Chirurgia estetică nu se rezumă doar la aspectele care țin de inestetica anumitor părți ale corpului, ci și de eliminarea oricărui pericol extern asupra corpului. Grija față de propriul corp poate fi la fel de bine realizată și cu ajutorul unui bun doctor estetician.
Excizia chisturilor sebacee
Excizia chisturilor sebacee
Chisturile sebacee sunt formațiuni tumorale benigne, dezvoltate din țesutul epidermic. Zonele cele mai frecvente în care apar acestea sunt scalpul, urechile, spatele, fața și partea superioară a brațelor, dar și în alte zone. Chisturile sebacee sunt nedureroase, însă pot crește în dimensiuni și pot rupe peretele epidermic în cazul unei infecții.
Procedura de excizie a chisturilor sebacee
- Tratamentul chirurgical al chisturilor sebacee presupune excizarea completă a sacului format alături de substanța pe care o conține sub anestezie locală.
Chirurgia plastică reconstructivă presupune diverse procedee chirurgicale în funcție de zona care necesită intervenție. În cadrul acestui tip de serviciu, se regăsește și excizia chisturilor sebacee, acele formațiuni benigne care acaparează în special scalpul și zona urechilor, dar apar și în alte zone ale corpului. Aceste chisturi sunt comune în rândul populației și nu reprezintă un real pericol, însă pot produce infecții dacă continuă să crească, rupând peretele epidermic.
Chisturile sebacee sunt produse ale glandei sebacee, cea responsabilă pentru producerea uleiului care acoperă părul și pielea. Acestea apar în urma unei zgârieturi, a unei răni provocate de o intervenție chirurgicală sau din cauza unei alte probleme ale pielii precum acneea. Chisturile sebacee nu sunt periculoase, însă sunt inestetice dacă ele sunt prezente în zona feței sau a gâtului care nu poate fi tot timpul acoperit.
Astfel, o intervenție chirurgicală este recomandată, iar pacientul poate alege una dintre modalități: extirparea completă a chistului, realizarea unei mici incizii pentru a scoate substanța din sac (dar care presupune reapariția chistului) sau prin intermediul laserului. Cea mai bună metodă dintre acestea este extirparea totală a chistului, urmată de aplicarea unei creme speciale pentru prevenirea infecției. Astfel de imperfecțiuni sunt astfel „reparate” de chirurgia estetică.
Chisturi sinoviale
Chisturi sinoviale
Chisturile sinoviale sunt formațiuni ce se dezvoltă în zona articulațiilor și tendoanelor mâinii și a încheieturii. Zonele în care acestea se întâlnesc cel mai frecvent sunt fața dorsală a articulației radiocarpiene și baza degetelor, însă pot avea localizări multiple. Diagnosticul acestora se stabilește în baza localizării lor, dar și a aspectului. Chisturile sinoviale sunt de forma rotundă sau ovală, umplute cu lichid sau gel.
Procedura de excizie a chisturilor sinoviale:
- Presupune excizarea chistului alături de o porțiune din capsula articulară sau teaca tendonului. Acestea pot fi extirpate chirurgical în următoarele cazuri:
- Când devin dureroase
- Când intervine în buna funcțiune a locului în care este poziționat
- Când devin inestetice
Intervenția nu asigură prevenirea recidivei, dar medicul vă poate îndruma către un plan de tratament corespunzător.
În cadrul chirurgiei plastice reconstructive se numără mai multe tipuri de servicii, fiecare cu propriul specific și afectând o anumită parte a corpului. Chisturile sunt formațiuni care se regăsesc la întreaga populație și care nu pun viața persoanei în pericol, însă oferă o imagine inestetică a propriului corp și se recomandă excizarea acestora.
Pe lângă chisturile sebacee prezente în zona feței sau în alte zone vizile, mai există o categorie de chisturi care apar în zona șirei spinării numite chisturi sinoviale. Astfel de chisturi sunt benigne, ceea ce înseamnă că nu sunt canceroase, și sunt reprezentate de niște săculeți care conțin lichid sunt forma unor noduri.
Acestea apar ca rezultat al îmbătrânirii și dacă rămân netratate, pot cauza dureri când persoana se află în poziție de șezut sau și când se mișcă. Intervenția chirurgicală presupune excizarea chistului, urmând ca doctorul estetician să recomande un tratament adecvat postoperatoriu.
Chisturile în general nu sunt provocatoare de pericol, dar este bine să nu ignorăm durerile sau imaginea estetică. În astfel de situații, o intervenție chirurgicală realizată de un doctor estetician este recomandată. Preocuparea pentru propriul corp este necesară în construirea unei imagini de sine corporale pozitive, iar chirurgia estetică poate contribui la aceasta.
Excizia cicatricilor
Excizia cicatricilor
Cicatricea este urmarea unei leziuni asupra pielii. Procesul de cicatrizare înseamnă o succesiune de etape pe care le străbate pielea, de la leziunea propriu-zisă până la formarea cicatricii definitive. Factorii genetici, modalitățile de producere și vindecare a plăgilor intervin asupra procesului de cicatrizare a pielii. Acesta poate varia de la două săptămâni la 6 luni. În acest timp, cicatricea proaspăt formată se remaniază continuu, trecând prin diferite etape: „tânără”/”imatură” sau „în evoluție”. După această perioadă, cicatricile care nu urmează traiectoria fiziologică pot fi încadrate în patologice, împărțindu-se în :
- hipertrofice (mai mari de volum)
- retractile (produc bride retractile)
- depresive (cu lipsa de volum)
- hipercrome (colorate in exces, hiperpigmentate)/ hipocrome
- cheloide, (cicatrici neregulate in comparatie cu forma leziunii primare, depasind marginile plagii), etc.
- cicatricile postacnee
Tratamentul cicatricilor:
- Nonchirurgicale: utilizarea de unguente, creme cu rol în cicatrizare, plasturi de silicon, plasturi compresivi. Se injectează produse ce topesc sau umplu cicatricile (triamcinolon/acid hialuronic), în funcție de tipul acestora.
- Chirurgicale: peeling chimic și dermoabraziune; reexcizia și sutura directă a cicatricii; laser Frx CO2, Erdium Yag, în combinație cu țesut adipos și PRP (plasma îmbogățită în trombocite).
Cicatricile sunt rezultatele rănirii pielii, precum arsurile, injuriile fizice sau alte cauze de tipul intervenției chirurgicale. Oricare dintre acești factori poate provoca o cicatrice, aceasta neputând fi eliminată complet, însă există modalități care să îi schimbe aspectul și să îi reducă din mărime.
Cicatricea apare atunci când o rană se vindecă, și există mai multe tipuri de cicatrici: cheloide (pot afecta motricitatea zonei în care apar), retractile, provocate de acnee (în cazuri extreme de acnee) sau hipertrofice (cicatrice mari și roși). În funcție de gradul de vătămare și de localizarea cicatricii, se recomandă diferite geluri sau creme, însă pentru un rezultat permanent, intervenția chirurgicală este cea care trebuie solicitată. Procedeul chirurgical presupune excizia sau dermoabraziune („roaderea” pielii).
Aceste procedee nu periclitează viața pacientului, iar dacă cicatricea este poziționată într-o zonă vizibilă și provoacă deranj estetic, excizia este modalitatea recomandată de doctorii esteticieni. Cicatricile sunt tratate și cu creme speciale dacă au fost provocate de mici zgârieturi sau arsuri, ceea ce reprezintă intervenții non-chirurgicale. Cu toate acestea, intervenția chirurgicală devine necesară dacă cicatricea ocupă un spațiu destul de mare și deranjează. Chirurgia estetică oferă pacienților o nouă șansă în a-și acorda încredere propriului corp, iar un bun doctor poate face diferența.
Excizia formațiunilor tumorale cutanate/alunițe
Excizia formațiunilor tumorale cutanate/ alunițe
Alunițele (nevii pigmentari), care sunt formațiuni tumorale benigne, cât și alte formațiuni tumorale cutanate pot fi excizate pe cale chirurgicală, în ambulatoriu și fără complicații.
Procedura de excizie
- Se recomandă consultul dermatologic prealabil, care să dea un diagnostic prezumtiv al formațiunii respective; în funcție de acesta se decid marginile de excizie a formațiunii, ele fiind diferite între formațiunile benigne și cele maligne.
- Alunițele se pot scoate fie prin laserizare, fie prin excizie chirurgicală directă.
- Anestezia este locală. În cazul unei formațiuni tumorale mari se procedează la o anestezie cu sedare.
Recuperarea post-operatorie
- Intervenția este închisă cu fire de sutură resorbabile sau neresorbabile, care se scot la 10-14 zile de la operație.
Alunițele, numite în registrele medicale nevi pigmentari, sunt formațiuni benigne (majoritatea dintre ele) formate din melanocite (pigment de culoare neagră). Alunițele sunt prezente la majoritatea oamenilor, dar dacă părinții prezintă alunițe, șansele ca și copiii să dezvolte alunițe sunt foarte ridicate.
Numărul lor crește pe măsură ce oamenii înaintează în vârstă, și de cele mai multe ori sunt vizibile pe față, gât, cap sau pe alte părți ale corpului. Deși în general aceste alunițe nu pun în pericol viața persoanei, sunt unele care se pot dezvolta și transforma în melanom (tumoare localizată în funcție de unde se află nevul pigmentar), iar intervenția chirurgicală este absolut necesară.
Înainte ca pacientul să solicite excizia acestor nevi pigmentari, se recomandă discuția în prealabil cu un medic dermatolog, pe urmă putându-se stabili o intervenție chirurgicală de la un doctor estetician. Îndepărtarea nevilor pigmentari se poate realiza fie prin utilizarea laserului, fie prin intermediul unei excizii directe. Locul este suturat, firele urmând să fie scoase după câteva zile
Chirurgia estetică nu este un set de servicii medicale care să pericliteze viața pacientului, iar intervențiile chirurgicale oferite de acest tip de operații sunt atent create pentru a acoperi o serie întreagă de nevoi personale ale pacienților.
Cura chirurgicală a unghiei încarnate
Cura chirurgicală a unghiei încarnate
Această procedură presupune remodelarea pe cale chirurgicală a unghiei dezvoltate defectuos. Creșterea anormală a unghiilor este favorizată de existența unor infecții provocate adesea de pedichiuri sau alte inflamații.
Procedura chirurgicală pentru unghia încarnată
- Tratamentul chirurgical al unghiei încarnate presupune îndepărtarea unui fragment din unghie şi remodelarea pliului unghial. Pacientului i se îndepărtează porţiunea de unghie încarnată pe toată lungimea unghiei, inclusiv rădăcina acesteia.
- În cazul în care ţesutul este inflamat, se impune tratarea inflamaţiei pentru a putea asigura desfăşurarea operaţiei în condiţii optime.
- Procedura se desfăşoară sub anestezie locală efectuată la baza degetului afectat.
Recuperarea post-operatorie
- Riscurile sunt minime în cazul unei astfel de proceduri, cele mai frecvente fiind hematoamele sau apariţia unei infecţii. În unele cazuri (foarte rar) este necesară o reintervenţie minoră.
- După operaţie, zona va fi pansată timp de 2 săptămâni. Firele de sutura se vor scoate la 14 zile. În primele zile este indicat repausul la pat, ţinând piciorul supus intervenţiei ridicat pentru a evita sângerări ulterioare.
- Dacă operaţia a fost efectuată într-un mod corespunzător, cazurile de recidivă sunt extrem de rare.
În cadrul chirurgiei plastice reconstructive sunt prezentate o serie de servicii care urmăresc repararea unei anumite părți ale corpului sau ale formațiunilor benigne care apar pe acele zone. Avem de-a face de cele mai multe ori cu chisturi sebacee și sinoviale, lipoame, nevi pigmentari sau cicatrici. În această categorie se încadrează și intervenția chirurgicală asupra unghiei încarnate.
Există cazuri când unghia crește în mod anormal din cauza unor infecții sau inflamații și deranjează în mod fizic mișcările persoanei. Intervenția chirurgicală se realizează prin incizia asupra unei părți din unghie și restructurarea acesteia; unghia este îndepărtată cu totul, iar dacă apare o inflamație, această este tratată și se continuă intervenția chirurgicală.
Recuperarea postoperatorie se rezumă la pansarea zonei și încetarea activității pe o perioadă de două săptămâni, pentru a permite zonei tratate să se vindece în condiții optime. În cazurile rare în care apar inflamații, se recurge la o reintervenție. Chirurgia plastică reconstructivă este utilă oamenilor prin numeroasele servicii pe care le oferă acestora și a beneficiilor de care dau dovadă.
Îndepărtarea durerii precum a celei provocate de unghia încarnată, plasează chirurgia estetică în rândul serviciilor medicale care s-au dovedit a fi importante în ajutorarea pacienților cu nevoi de orice tip.
Augmentarea buzelor cu acid hialuronic
Augumentarea buzelor cu acid hialuronice
Procedura de augmentare a buzelor se realizează cu ajutorul filerelor cu acid hialuronic și se poate aplica atât persoanelor cu buzele subțiri anatomic, cât și celor ale căror buze și-au pierdut din volum odată cu trecerea anilor.
Procedura de augmentare cu acid hialuronic
- Acidul hialuronic este o componentă naturală a pielii ce ajută la hidratare şi este supus unui proces ireversibil de degradare.
- Injectarea de substanţe pe bază de acid hialuronic are un caracter temporar (de 3 până la 9 luni), însă rezultatul este unul imediat. Fillerele cu acid hialuronic asigură un aspect tonic, catifelat al pielii şi sunt perfect tolerate de organism.
- Prin injectare se pot corecta fie volumul, fie conturul, sau, la nevoie, ambele.
- Procedura este complet nedureroasă şi se efectuează sub anestezie locală (crema anestezică), fără a obliga pacienta să îşi întrerupă activităţile sociale şi profesionale. Injectarea se realizează cu ajutorul unui ac fin. După injectarea cu acid hialuronic, medicul poate masa zona pentru a asigura o bună distribuție a acestuia.
- Fiind o procedură cu caracter temporar, riscurile sunt minime. Uneori sunt posibile vânătăi trecătoare sau edeme în zona injectată, acestea dispărând în câteva zile.
Chirurgia estetică este cunoscută în mod special datorită intervențiilor în planul reconstrucției și a esteticii, toate apelând la intervenții chirurgicale, însă există și o altă categorie de servicii specifice oferite de chirurgia estetică și acestea sunt tratamentele non-chirurgicale. Aceste tratamente presupun utilizarea laserului sau injectarea acidului hialuronic, precum și liftingul cu fire sau rejuvenarea facială.
Unul dintre aceste tratamente non-chirurgicale este augmentarea buzelor cu acid hialuronic. Mărirea buzelor nu este o noutate în rândul pacientelor de orice vârstă, acest tratament chirurgical fiind unul dintre cele mai căutate tratamente care să nu presupună folosirea chirurgiei plastice reconstructive sau orice alt tip de tratament. Augmentarea buzelor cu acid hialuronic este o procedură cu riscuri foarte mici, și care are o durată de menținere de câteva luni.
Pacientele care solicită acest tip de tratament pot prezenta buze mici și subțiri care necesită augmentare pentru estetica specifică oricărei persoane sau din cauza vârstei, timpul punându-și amprenta pe volumul buzelor. Acidul hialuronic este un compozit natural acceptat de organism, astfel că tratamentul de augmentare a buzelor cu acid hialuronic nu pune viața pacientelor în pericol. Putem să avem grijă de noi apelând la chirurgie estetică, făcând-o în mod sigur și care nu presupune riscuri majore.
Tratamentul ridurilor cu toxină botulinică
Tratamentul ridurilor cu toxina botulinica
Injectarea cu toxină botulinica reprezinta o procedura minim invazivă, sigura fără efecte secundare, ce trebuie repetată periodic.
Procedura de injectare a toxinei botulinice
- Această substanță are rolul de a paraliza musculatura ce produce ridurile din jurul ochilor, ridurile frontale, dar și ridurile dintre ochi. În momentul în care substanța este injectată, aceasta inhibă impulsurile nervoase, producând relaxarea mușchiului. Tocmai această relaxare este soluția în diminuarea ridurilor, precum și în prevenirea acestora.Această substanță are rolul de a paraliza musculatura ce produce ridurile din jurul ochilor, ridurile frontale, dar și ridurile dintre ochi. În momentul în care substanța este injectată, aceasta inhibă impulsurile nervoase, producând relaxarea mușchiului. Tocmai această relaxare este soluția în diminuarea ridurilor, precum și în prevenirea acestora.
- Efectul acesteia se definește în 3-7 zile de la injectare, iar caracterul este unul temporar (6-8 luni de la tratament).
- Procedura este complet nedureroasă şi se efectuează sub anestezie locală (crema anestezică), fără a obliga pacientul să îşi întrerupă activităţile sociale şi profesionale. Injectarea se realizează cu ajutorul unui ac fin și, în funcție de zona tratată, sunt necesare între 4 și 10 injecții.
- Fiind o procedură cu caracter temporar, riscurile sunt minime. Uneori sunt posibile vânătăi trecătoare sau edeme în zona injectată, acestea dispărând în câteva zile.
Tratamentele non-chirurgicale sunt intervenții care nu necesită folosirea intervențiilor chirurgicale, ci se realizează de cele mai multe ori prin injectarea unui anumit acid în funcție de zona dorită să fie tratată. De obicei, tratamentele cu acid hialuronic sau toxină botulinică sunt tratamente cu efecte pe doar câteva luni, astfel că se recomandă reintervenția continuă o dată la câteva luni.
Un astfel de tratament non-chirurgical este tratamentul ridurilor cu toxină botulinică. Toxina botulinică este o proteină utiliză pentru nevoi medicale și cosmetice, care are ca efect, în dermatologie, să reducă numărul ridurilor. Injectarea toxinei botulinice în mușchii faciali provoacă relaxarea acestor mușchi, astfel că fața va avea o suprafață mai netedă, dând senzația de întinerire. Este un procedeu cu efecte imediate în doar câteva zile, dar care necesită reintervenții o dată la câteva luni.
Grija pentru aspectul feței nu este o noutate în rândul doamnelor și domnișoarelor, iar tratamentul ridurilor cu toxină botulinică este căutat de acele paciente care doresc o schimbare în bine pentru aspectul fizic al propriei persoane. Și în acest caz chirurgia estetică își demonstrează iscusința și utilitatea în a ajuta oamenii să se regăsească în propriul corp, iar intervențiile non-chirurgicale estetice sunt ceea ce au ei nevoie.
Testimoniale despre Dr. Oltjon Cobani
“Sunt foarte fericită de rezultat și de toată experiența în sine.. am descoperit niște oameni blânzi și empatici, care oferă multă atenție fiecărui pacient în parte.”
“Mi-a placut primirea facuta si felul sincer cu care mi-a vorbit despre noile metode din medicina estetica pentru a pastra naturala frumusetea. Pragul dintre natural si fals este foarte fragil si totul depinde de profesionalismul cat si de etica doctorului.“
"Adept al naturaletii si al simetriei, doctorul Oltjon Cobani, specialist in chirurgie plastica, estetica si microchirurgie reconstructiva, este unul dintre medicii care consideră ca atunci cand specialistul intervine pe estetica unei persoane, trebuie sa fie pastrate cu sfintenie proportiile armonioase ale firescului.“
“Mi-au placut de la inceput modestia si caldura lui – destul de rar intalnite la oameni care lucreaza in acest domeniu, dar si pasiunea cu care vorbeste despre ceea ce face. “
“In urma unui research riguros despre cine este cel mai solicitat medic pe partea de lipoaspiratie, majoritatea cautarilor mele m-au dus catre Oltjon Cobani, medic specialist in chirurgie plastica, estetica si microchirurgie reconstructiva care a acceptat sa imi dezvaluie tot ce ar trebui sa stiu inainte de a decide o lipoaspiratie. “
Previous
Next