
- Tel: 0765 681 707
- [email protected]
- L - V: 9:00 - 18:30
Maladia Dupuytren
Această maladie are cauză necunoscută și este adesea întâlnită la diabetici, alcoolici sau transmisă genetic. Ea constă în formarea unei benzi fibroase la nivelul palmei care continuă spre degete, cu retracția degetului inelar spre palmă, pe măsură ce banda fibroasă se necrozează. Intervenția chirurgicală constă în îndepărtarea corzii fibroase.
Procedura chirurgicală
Recuperarea post-operatorie
Oricare zonă a corpului poate fi afectată atât de anumite anomalii biologice, cât și de evenimente din viață. De cele mai multe ori, modificările corporale apărute în urma unor anomalii pot afecta structura general a corpului sau doar anumite părți ale acestuia. Una dintre aceste anomalii este maladia Dupuytren, care este prezentă în zona palmei.
Această maladie constă în îngroșarea pielii de la baza degetelor care dacă rămâne netratată poate provoca degetele să se îndoaie către mijlocul palmei. Este o maladie care se transmite ereditar și ale cărei cauze precise nu au fost încă determinate științific. Cu toate acestea, oamenii se pot naște cu astfel de anomalii care necesită intervenție chirurgicală cât mai curând posibil pentru evitarea deformării întregii palme. Intervenția chirurgicală constă în crearea unei incizii care să scoată țesutul îngroșat din zona degetelor.
Incizia este pe urmă închisă și se recomandă purtarea unui ghips și reducerea mișcării excesive a degetelor. Intervenția nu afectează starea de sănătate a pacientului, operația chirurgicală fiind cea mai bună alegere în îndepărtarea surplusului de țesut. Chirurgia estetică, prin intervenția ei în restructurarea pielii deformate provocată de maladii, își demonstrează încă o dată locul indispensabil în cadrul serviciilor medicale oferite pacienților care au nevoie.
Sindromul de canal carpian
Această afecțiune a mâinii apare din cauza creșterii presiunii la nivelul canalului carpian care duce la afectarea nervului median; la început se constată pierderea senzitivității, iar apoi se ajunge până la afectarea mișcărilor mâinii. Senzațiile asociate apariției Sindromului de canal carpian includ furnicături, înțepături, dureri și atrofierea mușchiului. În cazul acestui sindrom sunt afectate degetul mare, arătător, mijlociu și jumătate din inelar.
Procedura chirurgicală
Recuperarea post-operatorie
Stresul sau inervarea sunt factori care afectează funcționarea normală a organismului nostru și care produc consecințe la nivelul funcționării noastre zilnice. Multe anomalii care afectează varii părți ale corpului sunt produse externe, dar și interne, iar printre acestea se numără sindromul de canal carpian, anomalie regăsite la nivelul mâinilor. Cauza principală a acestui sindrom este presiunea exercitată la nivelul nervului median (principalul nerv al antebrațului care controlează mișcările mâinii).
Când există o presiune asupra acestui nerv, pacientul poate avea sentimente de amorțeală, furnicături și o ușoară rigiditate a mâinii. Consecința cea mai gravă a netratării acestui sindrom este pierderea motricității mâinii și a sensibilității acesteia, iar intervenția chirurgicală este recomandată. Această intervenție chirurgicală constă în crearea unei incizii asupra canalului carpian și decompresiunea nervului median. Recuperarea postoperatorie se realizează treptat, purtându-se mâna într-o atelă ghipsată care va fi scoasă după două săptămâni.
De asemenea, doctorul estetician recomandă fizioterapia pentru recuperarea treptată a motricității mâinii. Chirurgia estetică nu se ocupă preponderent de reconstrucția zonelor corpului în urma doleanțelor clienților, ci și pentru a reda pacienților sănătatea propriului corp. O minte sănătoasă într-un corp sănătos este o vorbă din limba latină care reprezintă unul dintre motto-urile pe care chirurgia estetică îl urmează.
Sindromul de canal guyon
Această afecțiune a mâinii apare din cauza creșterii presiunii la nivelul canalului guyon care duce la afectarea nervului ulnar; la început se constată pierderea senzitivității, iar apoi se ajunge până la afectarea mișcărilor mâinii. Senzațiile asociate apariției Sindromului de canal guyon includ furnicături, înțepături, dureri și atrofierea mușchiului. În cazul acestui sindrom sunt afectate jumătate din inelar și degetul mic.
Procedura chirurgicală
Recuperarea post-operatorie
Mâna este o parte a corpului la care nu ne-am gândi atunci când în minte ne vin nume de boli sau anomalii, însă sindroamele care afectează sensibilitatea și motricitatea mâinii sunt mult mai des întâlnite decât ne-am fi așteptat. Multe dintre cauze au origine ereditară sau sunt rezultatul expunerii la anumiți factori externi perturbatori pentru organism precum consumul de tutun sau alcool, dar și din cauza injuriilor fizice.
Sindromul de canal Guyon este o compresie la nivelul nervului ulnar (nervul ulnar se află aproape de cot și este în strânsă relație cu degetul mic) care afectează mișcările degetului mic și ale inelarului. În cazul sindroamelor și maladiile de la nivelul mâinii, este recomandată intervenția chirugicală. Pentru sindromul de canal Guyon este necesară realizarea unei incizii și decomprimarea nervului. Se recomandă purtarea unei atele ghipsate timp de două săptămâni, iar fizioterapia poate asigura o recuperare mai bine definită.
Chirurgia estetică realizează și astfel de intervenții chirurgicale și nu se axează preponderent pe înfrumusețarea corpului. Sindroamele și maladiile precum sindromul de canal Guyon sunt probleme care pun în dificultatea funcționarea normală a unei persoane, iar intervențiile chirurgicale realizate de un doctor estetician sunt adecvate în oferirea pacientului ajutorul de care are nevoie.
Sindromul de canal cubital
Această afecțiune apare la nivelul cotului și constă în compresia nervului ulnar în această zonă. Senzațiile asociate apariției Sindromului de canal cubital includ pierderea sensibilității, furnicături, înțepături și dureri
Procedura chirurgicală
Recuperarea post-operatorie
Mâna, precum orice altă parte a corpului, este expusă dezvoltării deformităților cauzate de expunerea la factori dăunători organismului sau care se dezvoltă în urma unei moșteniri genetice. Până și mișcarea neadecvată a mâinii (de exemplu menținerea brațului în poziție întinsă timp de o perioadă mai lungă de timp) poate provoca apariția unor condiții medicale, iar una dintre acestea poartă denumirea de sindromul de canal cubital.
Acest sindrom face referire la o amorțeală sau furnicături în zona degetelor, a antebrațului sau o sensibilitate scăzută a mâinii. Cauzele acestui sindrom include presiune asupra nervului ulnar (cel aflat în apropiere de cot), menținerea brațului în poziție îndoită (care se poate întâmpla în timpul somnului) sau pur și simplu nervul ulnar nu stă în aceeași poziție. Intervenția chirurgicală constă în transmutarea poziției nervului de unde se află înapoi la nivelul cotului.
Procedura nu atentează la sănătatea pacientului, iar recuperarea are loc timp de câteva săptămâni în care este necesară purtarea unei atele ghipsate. De asemenea, se recomandă și apelarea la fizioterapie pentru rezultate mai avantajoase. Chirurgia estetică reușește astfel să aducă un plus de echilibru fizic persoanei care solicită astfel de intervenții chirurgicale, iar acest tip de chirurgie poate îmbunătăți și calitateea vieții persoanei.