Tot ce trebuie să știi despre operația de abdominoplastie

Vine un moment în viața noastră când prindem destul de mult curaj încât să facem mici schimbări privind propriul look. Puțin retuș în zona ochilor, un lifting al brațelor, dar zona cea mai afectată poate fi abdomenul. În articolul de astăzi, vă invităm să parcurgem împreună câteva aspecte cu privire la operația de abdominoplastie pe care trebuie să le știi.

Ce trebuie luat în calcul înainte de operația de abdominoplastie

            Operațiile estetice în general sunt operații cu rezultate permanente. Astfel, înainte de a apela la astfel de servicii, este bine să ne gândim dacă nu ne aflăm în anumite situații care nu permit procedura. Noi vă vom prezenta câteva situații pentru care nu ar fi bine să continuați cu operația de abdominoplastie.

În primul rând, dacă ați plănuit să aveți o reducere extremă a greutății sau să rămâneți însărcinată, anulați operația pentru câteva luni. Abdominoplastia are rezulte satisfăcătoare doar când pacientul are o greutate constantă în ultimele luni, fără fluctuații în greutate. Și, bineînțeles, nu sunt recomandate operațiile de niciun tip atunci când sunteți însărcinată.

În al doilea rând, dacă sunteți fumător/fumătoare, asigurați-vă că renunțați la fumat înaine de operație. Fumătorii sunt în general supuși unui risc major indiferent de tipul intervenției, iar încetarea activății de fumat pre-operație este importantă. După câteva luni, puteți să apelați din nou la operația de reconstrucție a abdomenului.

Cum este starea de sănătate fizică și psihică înaintea abdominoplastiei

Un alt factor cheie care poate interfera cu operația este, bineînțeles, starea ta actuală de sănătate. Atât sănătatea fizică, cât și cea psihică actuală pot influența decizia ta în privința abdominoplastiei. Astfel, este important să ne consultăm cu medicul de familie cu privire la starea noastră de sănătate actuală.

Cu privire la sănătatea fizică, este necesar să ne gândim la istoricul nostru medical. Dacă am avut de-a face cu anumite boli, alte intervenții chirurgicale, dacă avem alergii și altele de acest gen. Medicul de familie vă poate consulta și să vă recomande dacă puteți apela la operație sau nu.

Trecând la sănătatea psihică, trebuie să ne asigurăm că aceasta este în stare să facă față unei schimbări majore. Problemele de natură mentală și medicația pot face mai mult rău decât bine, iar atunci abdominoplastia nu poate avea loc. Asigurați-vă că sunteți bine din orice punct de vedere înainte de operație.

Ce se întâmplă în timpul abdominoplastiei și perioada după aceasta

Operația de abdominoplastie constă în eliminarea depozitelor de grăsime în exces din zona abdomenului și strângerea pielii pentru a deveni netedă. Se realizează o incizie sub anestezie generală, după care grăsimea este extrasă. Operația poate dura până la trei ore, în funcție de cât de mult trebuie restructurat abdomenul.

După operație, există posibilitatea să simțiți disconfort și durere, care însă vor dispărea după câteva zile. Este necesară purtarea bandajelor în jurul abdomenului până când rana se vindecă complet. O perioadă de timp vă va fi dificil să stați în picioare, iar desfășurarea activităților fizice nu este recomandabilă în perioada de recuperare.

O să fiți deranjați probabil de o umflătură în zona abdomenului, care în timp se va dezumfla și pielea va reveni la forma inițială. Odihna este cea mai importantă, iar ascultarea instrucțiunilor date de medic sunt indiscutabile. După operație veți putea fi mulțumiți de rezultatele acestei intervenții chirurgicale.

Operațiile estetice sunt un alt mijloc prin care își asiguri sănătatea

Frumusețea este un construct social căruia cu greu putem să îi facem față uneori. Nu ne simțim bine cu noi înșine și nu reușim să ne menținem la standardele impuse de societate. Tu de ce apelezi la operații estetice și cine este cea mai bună alegere pentru nevoile tale?

Chiar dacă societatea ne impune anumite standarde de frumusețe, noi trebuie să acționăm doar în beneficiul maxim al propriei persoane. Nu trebuie să ascultăm ceea ce spun alții, iar dacă dorim operații estetice, o facem pentru că ele ar fi benefice. O intervenție chirurgicală optimă ne poate schimba complet viața.

Dacă și tu te afli în situația în care nu te simți bine în propriul corp, poți apela la opinia unui specialist. Noi îți stăm la dispoziție cu orice informație cu privire la o potențială intervenție. Pune-ți sănătatea pe primul loc, iar noi ne vom asigura că vom face la fel.

 

3 thoughts on “Tot ce trebuie să știi despre operația de abdominoplastie”

  1. Thank you very much for sharing. Your article was very helpful for me to build a paper on gate.io. After reading your article, I think the idea is very good and the creative techniques are also very innovative. However, I have some different opinions, and I will continue to follow your reply.

  2. I may need your help. I tried many ways but couldn’t solve it, but after reading your article, I think you have a way to help me. I’m looking forward for your reply. Thanks.

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *