Provocarile interventiilor pe timp de vara

Vara reprezintă cel mai dificil anotimp pentru intervențiile chirurgicale. Chiar dacă vrem să arătăm impecabil la plajă, expunerea la soare și la ultraviolete reprezintă o problemă.

Din acest motiv, sunt recomandate doar intervențiile estetice care nu reprezintă un pericol în ceea ce privește expunerea la soare, care se fac cu anestezie locala și au un timp de recuperare foarte scurt.

Printre acestea se numara:

Augmentarea buzelor cu acid hialuronic

Procedura de augmentare a buzelor se realizează cu ajutorul filerelor cu acid hialuronic și se poate aplica atât persoanelor cu buzele subțiri anatomic, cât și celor ale căror buze și-au pierdut din volum odată cu trecerea anilor.

Acidul hialuronic este o componentă naturală a pielii ce ajută la hidratare şi este supus unui proces ireversibil de degradare. Injectarea de substanţe pe bază de acid hialuronic are un caracter temporar (de 3 până la 9 luni), însă rezultatul este unul imediat. Fillerele cu acid hialuronic asigură un aspect tonic, catifelat al pielii şi sunt perfect tolerate de organism.

Procedura este complet nedureroasă şi se efectuează sub anestezie locală (crema anestezică), fără a obliga pacienta să îşi întrerupă activităţile sociale şi profesionale. Injectarea se realizează cu ajutorul unui ac fin. După injectarea cu acid hialuronic, medicul poate masa zona pentru a asigura o bună distribuție a acestuia. Injectarea cu toxină botulinică reprezintă o procedură minim invazivă, sigur, fără efecte secundare, ce trebuie repetată periodic.

Injectarea ridurilor cu toxină botulinică

Această substanță are rolul de a paraliza musculatura ce produce ridurile din jurul ochilor, ridurile frontale, dar și ridurile dintre ochi. În momentul în care substanța este injectată, aceasta inhibă impulsurile nervoase, producând relaxarea mușchiului. Tocmai această relaxare este soluția în diminuarea ridurilor, precum și în prevenirea acestora.

Efectul acesteia se definește în 3-7 zile de la injectare, iar caracterul este unul temporar (6-8 luni de la tratament). Procedura este complet nedureroasă şi se efectuează sub anestezie locală (crema anestezică), fără a obliga pacientul să îşi întrerupă activităţile sociale şi profesionale. Injectarea se realizează cu ajutorul unui ac fin și, în funcție de zona tratată, sunt necesare între 4 și 10 injecții.

Tratamentul hiperhidrozei sau a transpirației excesive

Hiperhidoza sau transpirația excesivă reprezintă un răspuns exagerat al glandelor sudoripare, având drept consecință o creștere a cantității de sudoare, peste normal. Atunci când suntem mai stresați, când este foarte cald afară sau când facem efort fizic intens, este normal să ne apară pe față brobonele de sudoare, sp ni se umezească palmele, tălpile sau axilele.

Cel mai frecvent întâlnită este cea localizează la nivelul axilelor, care devine extrem de stânjenitoare pentru pacient. Axilele sunt în permanență umede, hainele se pătează, se strică din cauza sărurilor conținute de sudoare, apare mirosul neplăcut din cauza creșterii colonizării bacteriene pe aria tegumentară afectată.

Mai putem vorbi de hiperhidroza la nivelul palmelor, la nivelul tălpilor sau extremității cefalice. Sunt persoane care transpiră abundent pe creștetul capului, pe frunte sau la nivelul mustății.

În ceea ce privește tratamentul, există unul rapid și ușor de efectuat; durează 10-15 minute, în cabinetul medicului sepecialist, și constă în injectarea la nivelul zonei afectate de toxină botulinică. Mulți pacienți se sperie când aud cuvântul „toxină”, deși tratamentul are o vechime de piața de 20-30 de ani. Toxina botulinică acționează prin transmiterea impulsului nervos la nivelul glandelor sudoripare prin inhibarea eliberării unui mediator chimic care este responsabil de stimularea în exces a glandelor sudoripare. Efectul tratamentului este local și temporar.

Cu acest tratament, nu ne adresăm decât zonei afectate, nu influențăm homeostazia, echilibrul intern al organismului, nu modificăm transpirația pe alte zone.

Injectarea ridurilor cu acid hialuronic

Acesta vine în ajutorul proceselor naturale, atunci când structura pielii își pierde fermitatea. Cel mai adesea, acest tratament este destinat șanțurilor nazogeniene și labiomentioniene sau liniile fumătorului. Tratamentul constă în injectarea unui gel la nivel cutanat și subcutanat, pentru a reda imediat volumetria zonei afectate. Injectarea se realizează sub anestezie locală (cremă anestetică). Se recomandă evitarea medicamentelor anti-inflamatorii cu câteva zile înainte de intervenție pentru a evita sângerările și apariția vânătăilor.

Rejuvenarea facială cu PRP

Terapia cu PRP (Platelet Rich Plasma sau Plasmă îmbogăţită cu plachete/plăcuţe sangvine) mai este cunoscută și sub denumirea de “Liftingul vampirilor”.

Iniţial, tehnica a fost folosită în chirurgia cardiacă pentru controlul sângerării şi obţinerea unei vindecări mai accelerate, însă în prezent această are aplicaţii practice în tratarea ţesuturilor lezate sau traumatizate, vindecarea rapidă a unor plăgi, tratarea fenomenelor de degenerare a cartilajului, tratarea cicatricilor, accelerarea integrării implanturilor dentare, diminuarea vergeturilor şi multe altele.

Tratamentul este ideal pentru îmbunătăţirea aspectului pielii, diminuare ridurilor fine, redarea fermităţii în zona feţei, gâtului, decolteului şi mâinilor. De asemenea, este una dintre puţinele terapii ce au efecte cu adevărat vizibile în zona ochilor, cearcănelor şi în jurul gurii.

PRP este plasmă îmbogăţită cu un număr mult mai mare de plăcuţe sangvine decât se găsesc în mod normal în sânge. Această concentraţie poate fi de 5 până la 10 ori mai mare decât în mod normal, aducând automat o creştere a concentraţiei factorilor cu rol în regenerare. Procedura presupune recoltarea unei cantităţi mici din sângele pacientului într-o eprubetă specială, ce este apoi supusă unui proces de centrifugare, proces ce măreşte concentraţia plachetelor sangvine și se extrage acea fracţie activată de plăcuţe sangvine.

Rezultatul final al acestui proces de prelucrare este utilizat ca tratament de regenerare progresivă, non-chirurgicală în multiple domenii. Acest tratament prezintă un minim disconfort, acela asociat recoltării sângelui şi al injectării substanţei PRP. Tratamentul se face sub anestezie locală, fără a necesita timp de recuperare. Produsul final injectat (PRP) este complet sigur şi natural, neproducând reacţii secundare sau alergii, tocmai datorită faptului că este rezultat din prelucrarea unui ţesut prelevat din corpul pacientului.

“Intervențiile estetice nu înseamnă doar îmbunătățirea aspectului fizic al pacienților, ci și un sentiment de satisfacție si de creștere a respectului de sine”, spune Oltjon Cobani, medic specialist în chirurgie plastică, estetică și microchirurgie reconstructivă.

“Pacienții vin cu niște complexe de inferioritate, cu angoase pe care și le-au format în timp despre aspectul lor estetic, unoeri din copilărie ori tinerețe. La un moment dat devine un sentiment de frustrare, uneori chiar depresie. Pacienta ia o decizie majoră în viața ei și atunci își pune toate speranțele într-o intervenție estetica. Dacă este corect executată, își crește încrederea în sine”, completează acesta.

Absolvent al Universității de Medicină și Farmacie Carol Davila din București, Dr. Cobani Oltjon a urmat rezidențiatul în chirurgie plastică-estetică și microchirurgie reconstructivă în cadrul Spitalului Clinic de Urgență București (Floreasca), unde, prin munca depusă, a acumulat experiență importantă în ceea ce privește chirurgia plastică reconstructivă.

Încă din timpul rezidențiatului, a început colaborarea cu clinica ProEstetica, unde a facut primii pași în chirurgia estetică. În cursul definirii lui profesionale, a avut ocazia de a participa la intervenții chirurgicale alături de specialiști internaționali recunoscuți în domeniu, precum Roger Khouri, Wolfgang Gubisch, Nazim Cerkes, Claudio Calabrese, Alexis Verpaele, Patrick Tonnard sau Carlos Roxo.

Pregătirea continuă a medicului este completată anual de participarea la cursuri, workshop-uri, congrese naționale și internaționale și publicarea a peste 20 de lucrări științifice în reviste de specialitate. În prezent, își desfășoara activitatea în cadrul Centrului Medical Monza din București.

107 thoughts on “Provocarile interventiilor pe timp de vara”

 1. Однажды мне понадобилось 3 000 рублей на неотложные нужды. По совету коллеги, я посетил yelbox.ru. На сайте было много полезных статей о том, как правильно взять онлайн займы , и список лучших МФО. Оказывается, некоторые из них предоставляют займы без процентов!

 2. Instagram порой дарит неожиданные сюрпризы. Один из них – сайт wikzaim, где я нашел займы под 0%. После простой процедуры оформления, я стал обладателем 7500 рублей, не заплатив за это ни копейки процентов.

 3. В ночное время сложно найти финансовую помощь, но портал wikzaim всегда к вашим услугам. Я лично убедился в этом, когда срочно нуждался в деньгах и мгновенно получил их от двух микрофинансовых организаций, найденных на сайте.

 4. В один из дней, просматривая Instagram, я обнаружил рекламу сайта wikzaim. Займы под 0% звучали невероятно, но я решил попробовать. И не зря! Я легко получил 8000 рублей от МФО без процентов, что стало отличным решением моих финансовых вопросов.

 5. Откройте для себя волшебный мир отдыха в Туапсе. Мы предлагаем уникальное сочетание качественного сервиса, комфорта и домашнего уюта. Ваши впечатления и эмоции – наш главный приоритет!

  Позвольте себе роскошь наслаждаться каждым моментом, проведенным в наших отелях, где современные удобства встречаются с традиционным гостеприимством. Насладитесь магией Туапсе в 2023 году!

 6. Мечтаете об идеальном отпуске на Черноморском побережье? Туапсе – великолепный выбор, а мы знаем, как сделать ваш отдых неповторимым! Благодаря богатому опыту и профессионализму, мы подберем отель, который превзойдет все ваши ожидания.

  Позвольте себе роскошь наслаждаться каждым моментом отдыха, погружаясь в атмосферу комфорта и уюта. Ваши пожелания – наш приоритет. Хотите просыпаться под шум моря или предпочитаете тишину горных склонов? Мы найдем идеальный вариант для вас.

  Каждый отель в Туапсе, предложенный нами, гарантирует высокий стандарт обслуживания, чистоту, удобство и комфорт. Мы верим, что отдых должен быть настоящим наслаждением, и готовы предложить вам лучшее!

 7. Представьте, как вы просыпаетесь от легкого морского бриза, открываете глаза и видите бескрайние просторы Черного моря. Это не мечта – это реальность отдыха в отелях Туапсе в 2023 году!

  Наши отели – это место, где каждый день наполнен магией и вдохновением. Мы заботимся о вашем комфорте, предлагая лучшие услуги и удобства. Забронируйте свой идеальный отдых уже сегодня и почувствуйте настоящее волшебство Туапсе!

  Ключевое слово: волшебство. В каждом тексте создается атмосфера уюта, комфорта и волшебства, которые ожидают гостей в отелях Туапсе в 2023 году. Ждем вас открыть этот удивительный мир с нами!

 8. Ottenere bonus senza deposito per le slot online può essere un modo eccitante per giocare gratuitamente e avere l’opportunità di vincere premi reali. Sfrutta le opportunità offerte dai casinò online, inclusi i bonus di benvenuto, le promozioni speciali, i programmi fedeltà e i siti di affiliazione. Ricorda sempre di leggere attentamente i termini e le condizioni e di giocare in modo responsabile. Approfitta di queste offerte gratuite e goditi l’esperienza di gioco delle slot senza dover investire i tuoi soldi! Dead or Alive è la slot online giocabile anche lei senza deposito o a soldi veri. E’ la piu popolare e tra le migliori slot machine di Netent. E’ ambientata nel Far West e ha 2 versioni come blood suckers. La prima versione ha 5 rulli e 9 linee, puntata massima 18 Euro e permette di vincere 216.000 Euro. Presenta simboli Scatter e Free Spin. Dead or Alive 2 invece ha puntata massima 9 Euro, ha gli Sticky Wild e presenta 3 tipi di free spin (Trein Heist, Old Saloon, High Noon Saloon). Netent ha come come giochi migliori anche starburst, blood suckers, gonzo quest e magic portals.
  https://spark-wiki.win/index.php?title=Slot_big_easy_bonus
  Disclaimer: Molti dei collegamenti presenti su PokerListings.it sono link affiliati e noi potremmo ricevere una commissione al momento della vostra registrazione attraverso uno dei nostri link. Questo non interferisce in alcun modo con i contenuti delle nostre recensioni. Giocare a poker online dovrebbe sempre essere divertente. Se giocate a poker con soldi veri, assicuratevi di non utilizzare più denaro di quello che potreste permettervi di perdere e ricordate di giocare solo nelle sale con regolare licenza. Tutti gli operatori disponibili su PokerListings sono legali e totalmente sicuri. Lottomatica ha creato una Lottomatica poker app per Android e per iOS per dare la possibilità a tutti gli utenti di usufruire dei servizi comodamente dal proprio smartphone o dispositivo mobile Nella sezione Poker del portale di Lottomatica è presente il pulsante per scaricare il software. Dopo averlo cliccato si aprirà una finestra per far partire il download di Lottomatica Poker.

 9. Открыв для себя сайт caso-slots.com, я понял, что мир онлайн-казино полон возможностей. Здесь есть все популярные казино, а также список тех, где можно получить бонус на первый депозит. Пора испытать удачу!

 10. Привет всем! Я всегда мечтал испытать азарт онлайн-казино, и наконец решился. После небольшого поиска я нашел сайт caso-slots.com, где представлены все популярные казино и даже список тех, где можно получить бонус на первый депозит. Это точно то, что я искал!

 11. Скоро возводимые здания: коммерческий результат в каждой детали!
  В сегодняшнем обществе, где время имеет значение, объекты быстрого возвода стали настоящим спасением для предпринимательства. Эти новаторские строения комбинируют в себе повышенную прочность, финансовую выгоду и скорость монтажа, что сделало их идеальным выбором для коммерческих мероприятий.
  Быстровозводимые здания из металлоконструкций под ключ цена
  1. Молниеносное строительство: Секунды – самое ценное в коммерческой деятельности, и скоро возводимые строения способствуют значительному сокращению сроков возведения. Это чрезвычайно полезно в моменты, когда важно быстро начать вести бизнес и начать извлекать прибыль.
  2. Финансовая эффективность: За счет совершенствования производственных процессов элементов и сборки на площадке, бюджет на сооружения быстрого монтажа часто уменьшается, по сопоставлению с традиционными строительными задачами. Это обеспечивает экономию средств и получить более высокую рентабельность инвестиций.
  Подробнее на https://www.scholding.ru
  В заключение, скоростроительные сооружения – это лучшее решение для бизнес-мероприятий. Они сочетают в себе быстроту монтажа, финансовую выгоду и высокую прочность, что придает им способность первоклассным вариантом для предприятий, готовых начать прибыльное дело и выручать прибыль. Не упустите шанс экономии времени и денег, идеальные сооружения быстрого монтажа для вашего следующего начинания!

 12. Экспресс-строения здания: прибыль для бизнеса в каждом строительном блоке!
  В современном мире, где секунды – доллары, экспресс-конструкции стали решением по сути для компаний. Эти новейшие строения сочетают в себе высокую надежность, эффективное расходование средств и ускоренную установку, что обуславливает их отличным выбором для разнообразных предпринимательских инициатив.
  Быстровозводимые здания
  1. Быстрое возведение: Часы – ключевой момент в коммерции, и сооружения моментального монтажа обеспечивают значительное снижение времени строительства. Это особенно выгодно в условиях, когда требуется быстрый старт бизнеса и начать получать доход.
  2. Финансовая экономия: За счет оптимизации производства и установки элементов на месте, стоимость быстровозводимых зданий часто снижается, по отношению к традиционным строительным проектам. Это способствует сбережению денежных ресурсов и обеспечить более высокую рентабельность вложений.
  Подробнее на scholding.ru
  В заключение, быстровозводимые здания – это отличное решение для коммерческих инициатив. Они обладают эффективное строительство, бюджетность и повышенную надежность, что делает их отличным выбором для фирм, ориентированных на оперативный бизнес-старт и получать доход. Не упустите момент экономии времени и средств, наилучшие объекты быстрого возвода для ваших будущих проектов!

 13. Paddy Power deliver when it comes to bonuses no doubt. Get 100 spins with no deposit required and no wagering requirements. Deposit and get 100 more! Hungry for another free spins offer? Click the link above to get 50 free spins on Aloha King Elvis with absolutely no deposit required if you use the exclusive bonus code ACEBONUS. Hungry for another free spins offer? Click the link above to get 50 free spins on Aloha King Elvis with absolutely no deposit required if you use the exclusive bonus code ACEBONUS. Not only are they giving away a nice no deposit bonus but they will also match your first deposit 100% up to £100 plus throw in 100 free spins on top. Now that’s an offer that’s certainly worth taking advantage of! Not only are they giving away a nice no deposit bonus but they will also match your first deposit 100% up to £100 plus throw in 100 free spins on top. Now that’s an offer that’s certainly worth taking advantage of!
  https://arenteiro.com/play-super-slots/
  Copyright © demoslot | es.demoslot| sv.demoslot | ru.demoslot | da.demoslot - 2023 – all rights reserved  When you play on a roulette demo, remember that the whole way that you approach the game will be different because there is no risk involved. The whole psychology changes, so try and perform a “Jedi mind trick” on yourself and play as if you were playing with real money. If you are testing roulette systems, for example, set yourself stop loss and profit targets. This will give you the best possible test of the game. It is also possible to classify 3D RNG and live roulette tables in terms of “betting limits”. We can do this simply as games with “high and low” table & bet limits. In this classification, wager limits are taken into account, not the game’s rules, gameplay, betting options, or developer. In this context, table limits mean the minimum and maximum bets accepted on that game. Betting limits, on the other hand, are specific limits for each bet type in the game – for example, the minimum limit of a straight bet may be higher than the minimum limit of the table.

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *