Trend-uri in 2019 pentru chirurgia plastica si medicina estetica

In chirurgia sau medicina estetica lucrurile evolueaza intr-un context favorabil. In fiecare an sunt introduse pe piata noi substante si noi tratamente care pot oferi un rezultat mai bun si de mai lunga durata in ceea ce priveste tratamentele injectabile, dar si aparate performante, cum ar fi cele cu ultrasunete sau radiofrecventa, care pot fi utile in cazul pacientilor care doresc interventii minimum invazive sau chirurgicale. Am vorbit cu doctorul Oltjon Cobani, medic specialist in chirurgie plastica, estetica si microchirurgie reconstructiva despre cele mai noi trend-uri in chirurgia estetica, la nivel mondial. “Tendinta in momentul de fata este de cat mai multa naturalete. In comparatie cu anii trecuti, pacientii doresc rezultate cat mai naturale, fara exagerari de orice fel. Acesta este si scopul interventiilor estetice: sa imbunatateasca anumite aspect ale felului in care aratam si de care suntem complexati. De exemplu, la nivelul fetei prefer sa lucrez cu fillere sau cu grasime proprie, dar acest lucru reprezinta o alegere si o viziune proprie. Desigur, acidul hialuronic ramane <<prietenul>> nostru si in ceea ce priveste tratamentele de cabinet. Din punctul meu de vedere este si substanta ideala pentru augmentarea buzelor. Desigur, si acidul hialuronic trebuie ales cu grija cazul respectiv intrucat, in aceasta <<cursa>> de contracarare a ptozei prin voluminizare, putem avea rezultate cel putin inestetice. In ceea ce priveste pometii insa, prefer grasimea proprie pentru ca mi se pare ca da un rezultat mai natural si de mai lunga durata”, spune medicul.

Traim intr-o lume a imaginii, iar felul in care aratam ne poate influenta psihicul si viata, in general. Trebuie insa descurajate tendintele de dependenta pentru ca altfel, vom ajunge sa aratam “caraghios”, este de parere medicul! De exemplu, termenul de reîntinerire nu înseamnă a șterge 20 de ani de pe chipul unui pacient, ci pacientul/pacienta respectivă să arate mai bine la vârsta pe care o are. “Fiziologic vorbind, fiecare îmbătrânește în felul lui. Nu poți șterge 20 de ani, dar poți alege să arăți bine într-un mod cât se poate mai aproape de natural pentru că liftingul facial și intervențiile chirurgicale trebuie să urmeze un tipar. Când am fost în Belgia unde am învățat liftingul facial de la doctorul Alex Verpaele, Patrick Tonnard și echipa lui, ei spuneau acolo pacientelor să vină cu fotografii de când erau tinere. De la 20, 25 de ani. De ce? Ca să se ghideze, să nu apară lucruri nenaturale, ca să nu le transforme în altcineva. Sunt niște tipare care trebuie urmărite”.

De altfel, toată chirurgia estetică se poate descrie în „sfere”. Rinoplastiile și augmentările mamare până în 30 de ani, după 30 de ani apar și alte intervenții cum ar fi abdominoplastiile, lipoaspirațiile. În jur de 40, 50 rămân abdominoplastiile, dar apar intervențiile la nivelul fețe. “Eu sunt de părere că mai important decât tratamentul este menținerea efectelor lui, vizita la medicul estetician cum îi spuneți dvs, o dată la 3, 6 luni”, spune medicul Cobani.

In Romania, cea mai cautata interventie chirurgicala este rinoplastia urmata de diferite proceduri la nivelul fetei (rejuvenari cervico-faciale). Liftingul facial ramane cam pe ultimul loc, nefiind o procedura foarte cautata,in discordanta de altfel cu tarile din vestul Europei, in care liftingul facial este o procedura destul de frecvent afectuata.

La nivelul corpului cele mai frecvente interventii se adreseaza sanilor (marire, ridicare, miscorare sani), urmate indeaproape de lipoaspiratie si abdominoplastie. Desigur, in comparatie cu anii trecuti, putem face si interventii combinate, abdominoplastie cu lipoaspiratie, abdominolastie si ridicare sani si altele. La aceste proceduri cel mai mare avantaj este timpul (o singura interventie chirurgicala, o singura perioada postoperatorie) si de asemenea si costul interventiei care este mai mic decat doua interventii separate.

Ce operatii combinate poti face?

Lipoaspiratie si abdominoplastie, augmentare mamară si rinoplastia, ridicare sânilor (sau ridicarea si augmentarea ) si abdominoplastia, blefaroplastia si lifting-ul facial, iar lista poate continua, in functie de problemele fiecarui pacient.

Desigur, ca si aceste operatii combinate prezinta niște riscuri, in mare parte datorită timpului mai îndelungat al intervenției. De aceea, evaluare minuțioasa a stării de sănătate a pacientului si a factorilor de risc asociați (fumat,anumite afecțiuni) este strict necesară înaintea intervenției. De asemenea, timpul de recuperare postoperator va fi mai lung, întrucât corpul este supus unui stres mai mare.

Cu toate acestea, intervențiile combinate au luat amploare in ultimul timp, in mare parte datorită pacienților care nu vor sa fie supuși la 2 intervenții separate. In mod cert, cel mai mare avantaj al acestor intervenții îl reprezintă timpul, pacientul supunându-se doar unei operații, unui singur timp de recuperare postoperator. In al doilea rând, costurile intervențiilor combinate sunt mai mici decât 2 operații separate. Si nu in ultimul rând, dorinta pacienților de a avea rezultatele dorite intr-un timp mai scurt.

96 thoughts on “Trend-uri in 2019 pentru chirurgia plastica si medicina estetica”

 1. I am a student of BAK College. The recent paper competition gave me a lot of headaches, and I checked a lot of information. Finally, after reading your article, it suddenly dawned on me that I can still have such an idea. grateful. But I still have some questions, hope you can help me.

 2. I may need your help. I tried many ways but couldn’t solve it, but after reading your article, I think you have a way to help me. I’m looking forward for your reply. Thanks.

 3. 홍지황제는 “도둑이 지금 어때?”라고 안타까워했다.
  노리밋시티슬롯
  플레이앤고슬롯
  Xiao Zhi의 정의의 결과는 오직 하나님만이 아십니다.
  ???https://www.slotmr.com/
  https://www.slotmr.com/playn-go
  Liu 씨와 다른 사람들은 올해가 지나면 은퇴하고 집으로 돌아갈 때가 된 것 같습니다.
  넷엔트슬롯
  부운고슬롯
  많은 사람들이 계속해서 아이를 낳습니다. 그 이유는 무엇입니까? 아이들은 죽을 위험이 있기 때문입니다.

 4. Скоростроительные здания: коммерческая выгода в каждом кирпиче!
  В современной действительности, где часы – финансовые ресурсы, строения быстрого монтажа стали настоящим спасением для коммерческой деятельности. Эти новаторские строения обладают устойчивость, финансовую экономию и быстрый монтаж, что обуславливает их превосходным выбором для разнообразных коммерческих задач.
  Быстровозводимые здания из металлоконструкций цена
  1. Высокая скорость возвода: Минуты – важнейший фактор в экономике, и скоро возводимые строения дают возможность значительно сократить время строительства. Это значительно ценится в условиях, когда важно быстро начать вести бизнес и начать монетизацию.
  2. Финансовая экономия: За счет оптимизации производства и установки элементов на месте, экономические затраты на моментальные строения часто приходит вниз, по сравнению с традиционными строительными проектами. Это предоставляет шанс сократить издержки и обеспечить более высокий доход с инвестиций.
  Подробнее на http://scholding.ru
  В заключение, моментальные сооружения – это превосходное решение для коммерческих проектов. Они сочетают в себе молниеносную установку, финансовую эффективность и надежность, что позволяет им отличным выбором для предприятий, ориентированных на оперативный бизнес-старт и получать прибыль. Не упустите возможность сократить издержки и сэкономить время, превосходные экспресс-конструкции для вашего следующего проекта!

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *