Tiparul armonios

Dr Oltjon Cobani s-a născut în Albania, a venit la liceu în România la 14 ani, la „Ion Neculce”. A intrat apoi la Medicină la UMF Carol Davila București. După absolvire, a făcut specializarea Chirugia Plastică, Estetică și Microchirurgie Reconstructivă în cadrul SCUB (adică Spitalul Floreasca). Face gărzi la Spitalul Floreasca și lucrează în Centrul Medical ProEstetica, acum parte din Grupul Monza.

Ați venit în România din Albania la 14 ani. Cum s-a întâmplat?

Părinții mai sunt aromâni și mama făcea parte dintr-o societate a aromânilor din Albania. Și această asociație dădea ocazia copiilor să facă studii în România. Așa am venit aici.

Și ați venit la liceu, la 14 ani…

Da, la „Ion Neculce”, apoi am intrat la UMF Carol Davila din București, și după terminarea facultății, am ales ca specializare Chirugia Plastrică, Estetică și Microchirurgie Reconstructivă în cadrul SCUB.

De ce ați ales tocmai această specializare?

Mi-a plăcut… Nu am ales-o ca să am o situație finaciară favorabilă, adică nu acesta a fost scopul. Atunci când am terminat eu facultatea, nu știam că va deveni un trend, sau că „medicina estetică” cum i se spune- va deveni așa de căutată. Dar întotdeauna mi-a plăcut să lucrez cu frumosul. Și apoi chirurgia estetică are rezultate care se văd imediat. Și nu numai cea estetică, ci și plastică.

Dar chirurgia plastică a apărut ca specializare…

Chirurgia plastică se practică încă din antichitate (reconstrucție nas în India și altele), dar abia după al doilea război mondial este înființată ca specialitate de către ruși (dacă nu greșesc). Chirurgia estetica a luat amploare mai târziu… Ca și implanturile mamare care au fost inventate la început pentru a repara diferite diformități, cum ar fi sindromul Poland (lipsa unui sân).

Și chirurgia estetică a apărut când lumea s-a prins că se poate:)

Nu numai, ci și când s-a înțeles că nu există repercusiuni negative asupra organismului. O stare mentală bună este importantă pentru orice individ, ajutându-l să supraviețuiască și să se impună în societate. „Dacă nu sunt util pentru mine, nu sunt util nici pentru alții”.

Cum explicați că s-a ajuns la situația în care un fals medic intră într-o sală de operație?

Nu pot explica eu, clar, asta… Eu sunt doar medic, cunoașteți poziția oficială a Grupului Monza… Eu nu l-am întâlnit pe acest om, nu am avut niciodată contact cu el.

În medicina estetică sunt mulți doctori talentați și dedicați, dar există și medici ale căror rezultate par a fi făcute de cineva cu 8 clase, dacă tot vorbim de… Poze cu rezultatele lor înfioară netul… Frumosul nu este reglementat, dar urâtul este perceput de toată lumea…

Fiecare dintre noi percepe frumosul din punctul lui de vedere. Pacienții care apelează la un medic de chirurgie estetică, trebuie să se intereseze mai întâi cine e, ce a făcut acesta, ce experiență are. Cea mai bună recomandare este un pacient mulțumit. Eu evit și mereu am avut grijă să evit să am un pacient nemulțumit. Nu vreau asta. Dacă un lucru mă depășește, sau consider că nu e ok, nu-l fac.

Dar au venit la dvs femei care au fost mutilate de medicii esteticieni…

În primul rând „medicina estetică” nu există ca specialitate în sine. Dacă vă uitați în nomenclatorul medicinii românești, nu veți găsi „medicina estetică”. „Medicina estetică” este o expresie de reviste, dar ca specialitate ea nu există. Ea este numită așa în mod generic, dar medicii sunt chirurgi plasticieni. Răspunzînd la întrebarea dvs, eu nu-i pot judeca pe alții, nu arunc noroi în jur. Că a făcut cineva ceva greșit, e treaba lui, nu a mea. Dar ce pot face eu pentru pacient sau pacientă este să-i spun ce poate obține cu o procedură sau alta. Însă niciodată nu-i spun că va fi perfect, pentru ca nu cred ca poți da garanții în ceea ce privește medicina.

Dar ce faceți când vine cu buzele necrozate, sau sânul distrus? Se poate recupera așa ceva?

Într-o oarecare măsură… Mai întâi trebuie văzut ce s-a întîmplat, ce intervenție a fost efectuată, dar… nu se pot face schimbări majore. Am avut astfel de cazuri (sâni cel puțin), la care am putut repara astfel încât pacienta sa fie mulțumită după operație. Dar, evident, aceste situații sunt de evitat încât sunt foarte greu de reparat.

Cum ajung aceste părți să se necrozeze? Ce se întâmplă?

În ceea ce privește buzele, la necroză se poate ajunge prin injectarea directă în artera labială (artera buzei) și, în unele cazuri, chiar și prin voluminizare masivă, adică buza, umflându-se foarte mult, ajunge să pericliteze vascularizația care poate duce ulterior la necroza. Este o consecință a unei injectări defectuoase, dar în principiu, este declanșată de injecția intraarterială cu acid hialuronic sau cu orice altceva.

Cui recomandați să facă intervenții chirurgicale?

Femeilor care au buze mai subțiri, dacă vorbim despre buze, adică celor care au hipotrofie labială. Sau celor care au asimetrii deranjante. Ideea este ca la orice augmentare, rezultatul să fie armonios. Când intervenția estetică iese din tiparul armonios, face mai mult rău decât bine. Și de acolo încep problemele, pentru că unii pacienți cer, iar unii medici sunt de acord cu exagerările.

Da, pentru că plătesc…

Poți refuza, chiar dacă pacientul vrea. Eu nu ies din conceptele mele la care am ajuns după ce am studiat, văzut, practicat.

Dar plătesc!

Da, și? Eu nu sunt de cumpărat. Serviciile mele sunt plătite, nu morala și etica mea.

Cum arată o primă întâlnire cu pacienta?

O întreb mai întâi ce o deranjează, nu ce ar vrea să-și facă. Nu trebuie să începem cu ce aș vrea să fac eu ca să arăt ca o vedetă la Hollywood , ci cu ce mă deranjează pe mine la mine.

Care sunt intervențiile pe care le recomandați și la ce vârste?

Eu nu operez paciente sub 22 de ani, pentru că e prea devreme. Nasul și sânul se dezvoltă până la 22… Toată chirurgia estetică se poate descrie în „sfere”. Rinoplastiile și augmentările mamare până în 30 de ani, după 30 de ani apar și alte intervenții cum ar fi abdominoplastiile, lipoaspirațiile. În jur de 40, 50 rămân abdominoplastiile, dar apar intervențiile la nivelul fețe. Eu sunt de părere că mai important decât tratamentul este menținerea efectelor lui, vizita la medicul estetician cum îi spuneți dvs, o dată la 3, 6 luni.

Ce părere aveți despre termenul „tunată”?

Vine de la mașini, cred :). Dacă ne referim la persoane, este mai degrabă un argou decât o clasificare.

Este o descriere comună a unui tip de corp și față care au dimensiuni voit exagerate… Se reconsideră conceptul de frumusețe?

Încă o dată, frumusețea este în ochiul privitorului. Dar modelul despre care vorbiți este prezent și în media tradițională și în social media… Depinde și ce fel de femei sunt promovate pe toate canalele. Pentru că și asta are o influență pozitivă sau negativă. Așa cum a fost în Statele Unite. Americanii au exagerat mult, noi suntem mici copii… Acolo s-a născut exagerareaasta și acolo s-a practicat. Acum au început să dispară aceste monstruozități…

Cât de mult poți reîntineri o femeie?

Termenul de reîntinerire nu înseamnă că-i șterg 20 de ani, ci înseamnă ca pacienta respectivă să arate mai bine la vârsta pe care o are. Nu înseamnă deci că nu-și poate arăta vârsta, pentru că, fiziologic vorbind, fiecare îmbătrânește în felul lui. Nu poți șterge 20 de ani, dar poți alege să arăți bine într-un mod cât se poate mai aproape de natural! Pentru că și liftingul facial și intervențiile chirurgicale trebuie să urmeze un tipar. Când am fost în Belgia unde am învățat liftingul facial de la doctorul Alex Verpaele, Patrick Tonnard și echipa lui, ei spuneau acolo pacientelor să vină cu fotografii de când erau tinere. De la 20, 25 de ani. De ce? Ca să se ghideze, să nu apară lucruri nenaturale, ca să nu le transforme în altcineva. Sunt niște tipare care trebuie urmărite.

Și ce te faci când vin paciente cu fotografia Angelinei Jolie?

Asta nu e ok, nu e corect, pentru că nu pot face așa ceva…

De ce țin abordările astea, de educație sau de încrederea în sine?

De amândouă, sincer. De ce trebuie să arăți ca altcineva? Trebuie să arăți tu mai bine.

„Omul nu este din plastilină să-l iau, să-l modelez și să-l pun la loc”

Și totuși tendința asta există. Către ce credeți că se va îndrepta chirugia estetică?

Spre bine, cred. Se va renunța la exagerări… Eu, la pacientele mele, nu aș putea spune că am văzut o tendință spre exagerare. Nu vorbesc despre alte paciente, ale altor medici. Ale mele știu că eu nu fac și nu-mi cer așa ceva.

Unde ați făcut supraspecializare?

Primii pași în chirurgia estetica i-am făcut în cadrul clinicii ProEstetica sub conducerea Dr Dana Jianu. De-a lungul timpului am avut ocazia, în această clinică, să operez cu maestri de renume internațional cum ar fi Roger Khouri (Institutul Sânului din Miami), Wolfgang Gubisch (Germania), Nazim Cerkes (Turcia), Claudio Calabrese (Italia). Am avut oportunitatea să fac parte, pentru o vreme, din echipa Dr. Alex Verpaele si Patrick Tonnard (Belgia), sa fac parte din echipa operatorie alături de Dr. Carlos Roxo (Brazilia) și lista continuă.

Și nu v-a tentat să plecați? Standardele profesionale nu sunt mai înalte afară?

Eu cred că lucrez într-o clinică cu standarde înalte în București, cel puțin…

Ați înțeles femeia și nevoile ei?

În mare parte pot spune că înțeleg… Concluzia mea este că orice intervenție femeia o face pentru ea. Bărbații au impresia greșită că femeile fac pentru ei, dar nu e așa…

Ce femeie vă întoarce privirile pe stradă?

În afară de iubita mea, nimeni:)

Buzele trebuie să transmită senzualitate, nu brutalitate sau vulgaritate. Nu mărirea buzelor, ci păstrarea formei lor e importantă

Când vedeți la tv chipurile persoanelor publice care au fost supuse în mod vizibil unor intervenții, aveți comentarii? Vă gândiți că puteați, de exemplu, face mai bine?

Nu am niciun comentariu. Și nu mă gândesc că aș fi făcut mai bine, că… dacă nu aș fi făcut? Nu mă pot gândi și așa? Eu nu judec ce fac ceilalți, nu judec ce faceți dvs… Pe dvs vă judecă clienții dvs, de pildă, nu eu… Și nici dacă figurile despre care vorbim, cele publice, nici pe acelea nu le comentez în niciun fel. Omul nu este din plastilină să-l iau, să-l modelez și să-l pun la loc. Chirurgia presupune pregătire preoperatorie, posibile complicații intra și post operatorii (nu am avut și nici nu vreau să am vreodată), nu este o simplă procedură și gata. Eu pot spune pacienților mei ce cred eu că trebuie făcut, la ce să se aștepte, cum se va desfășura intervenția, pot explica de exemplu că nu e bine să-și facă buzele ca doi cârnați. Buzele trebuie să transmită senzualitate, nu brutalitate sau vulgaritate.Nu mărirea buzelor, ci păstrarea formei lor e importantă. Am paciente care la 50 de ani vin și fac această intervenție, pentru că, odată cu vârsta, buzele se retrag, se subțiază. Frumoasă este forma buzelor, nu mărimea lor!

Ce provocări ați avut pâna acum pe masa de operație?

Am avut o sectorectomie- scoaterea unei tumori de sân cu o mică micșorare laterală, cu o ridicare și cu o augmentare după. Desigur, am fost în echipă cu medicul oncolog.

Sânul are o problemă… Când este lăsat, o simplă ridicare a lui nu asigură ceea ce își doresc femeile, și anume o amplitudine în polul superior ( adică la deschiderea decolteului, n.m). Numai un implant mic poate face asta. Dar, desigur, depinde ce își dorește pacienta respectivă, implantul nu este în nici un caz obligatoriu. Sunt mai multe aspecte de discutat aici pentru că depinde de fiecare caz în parte.

Există o admirație necondiționată a medicilor din afară și o critică a celor de aici.

Eu nu sunt de acord cu asta. Azi vorbim de globalizare, de faptul că putem opera împreună, că schimbăm idei… Eu nu sunt de acord cu cei care își vorbesc țara urât în afară. De fapt, cu cei care o defăimează. Mi se pare o ipocrizie mai cu seama din partea celor care profesează aici. Schimbarea care se cere vine întodeauna de la tine.

Și de la dvs ce schimbare a venit?

Am încercat să fiu cât mai bun din punct de vedere profesional, cât mai corect, nu am înșelat, nu am mințit, furat… Nu vorbesc țara mea de rău. M-am născut în Albania, este țara mea de naștere, nici despre ea nu vorbesc de rău. Și mai e ceva: nu mă ghidez în viața profesională după profit.

Un medic din specializarea dvs trebuie să aibă educație vizuală?

Da, un simț al esteticului, ca să zic așa… Mă duc în muzee, studiez istoria… Dar frumusețea stă în ochii privitorului și este subiectivă…

La ce mai reacționează azi bărbații atunci când văd o femeie?

Sâni nu foarte mari și cu formă apetisantă, cât mai zveltă în talie, cu buzele care să exprime o senzualitate anume, cu tenulproaspăt și lucios care să dea senzația de fericire și relaxare…Trendul nu mai e „exagerarea”.

Păpușile Barbie pe care fetele le-au primit de mici le-au influențat ca viitoare femei?

Tuturor ne place frumosul. Păpușa Barbie e o păpușă…

… Preafumoasă.

Asta e și problema, e „prea” și nu e bine. Să rămânem la frumos„. O femeie care arată bine este o femeie proporționată natural.

Click aici pentru sursa articolului

198 thoughts on “Tiparul armonios”

 1. I may need your help. I’ve been doing research on gate io recently, and I’ve tried a lot of different things. Later, I read your article, and I think your way of writing has given me some innovative ideas, thank you very much.

 2. I loved even more than you will get done right here. The picture is nice, and your writing is stylish, but you seem to be rushing through it, and I think you should give it again soon. I’ll probably do that again and again if you protect this walk.

 3. Somebody essentially lend a hand to make significantly posts I might state That is the very first time I frequented your web page and up to now I surprised with the research you made to create this particular put up amazing Excellent job

 4. Its like you read my mind You appear to know a lot about this like you wrote the book in it or something I think that you could do with some pics to drive the message home a little bit but instead of that this is fantastic blog An excellent read I will certainly be back

 5. Thank you I have just been searching for information approximately this topic for a while and yours is the best I have found out so far However what in regards to the bottom line Are you certain concerning the supply

 6. Usually I do not read article on blogs however I would like to say that this writeup very compelled me to take a look at and do it Your writing style has been amazed me Thank you very nice article

 7. Simply desire to say your article is as surprising The clearness in your post is simply excellent and i could assume you are an expert on this subject Fine with your permission let me to grab your feed to keep up to date with forthcoming post Thanks a million and please carry on the gratifying work

 8. Услуга сноса старых частных домов и вывоза мусора в Москве и Подмосковье под ключ от нашей компании. Работаем в указанном регионе, предлагаем услугу демонтаж фундамента дома. Наши тарифы ниже рыночных, а выполнение работ гарантируем в течение 24 часов. Бесплатно выезжаем для оценки и консультаций на объект. Звоните нам или оставляйте заявку на сайте для получения подробной информации и расчета стоимости услуг.

 9. Услуга сноса старых частных домов и вывоза мусора в Москве и Подмосковье под ключ от нашей компании. Работаем в указанном регионе, предлагаем услугу снос деревянного дома. Наши тарифы ниже рыночных, а выполнение работ гарантируем в течение 24 часов. Бесплатно выезжаем для оценки и консультаций на объект. Звоните нам или оставляйте заявку на сайте для получения подробной информации и расчета стоимости услуг.

 10. 3f55ce85 302f1d3b a581a881 f4bcaa40

  —–BEGIN PGP MESSAGE—–

  jA0ECQMIZKlZN3HJyry30uoBq74aOAAamsw cVcppwxtLTx9s7K3eq69eAWpCcjd
  lPOSTVEeC92/B/6udAuWWOcoapAZPMSGhZsPx3j6pG/PlVNlltnKHEn6oKaT3D 2
  55uxM5GSAJIneZ1oply2e2ZwGiY7LVw/Y26Fd8R2DPsx0G7QplW6qzrzUg5yxpm0
  amlUeLaMxSUQDaVI/vKYl4DwKHNsH8IPbi34xopE1CeL92TFlqg4HUJd3/h844Df
  JTSlSuLWmXlPB CXFqeqbHXkoM9S36RqW/hP58aG2Q84alrQJXc1dAxxv9QgTr1t
  uVAkRg4L83MEzIkDjhvrC7Uq8GOBCMggdqV2AYZ/yTeXTG1VYnx 4e9oy6R wUSW
  gNyRobdAHWP1Uq6o2KbbvuDWZ9iSc9Olsqr55yAZm7ZqLiWVISXE8w1fpKgWvA74
  JGby7C51u9haadrQ/m99tckRh1sewagxS0vDi03NzZzBA378C5eaVOXEpBJyWygz
  cylJUtc2euecFCUQft0 AY13fKf3uh9TagklxzwM5d2Pk EequmTmYONGl1CbqAe
  Fmg158JGSd9QSeioHNEGPcusAMmy5ZqMOgk5SWo90fUC3PkkTbNesvjsv8ojmhsY
  cP7tS3xHbfM8G5d1b37w2LQY0l9Kpez49J7FYPsOkSO hYjerN ZDP SQDOdS7Wb
  Cr41quTEZgmBfPw/WLP11I3aGr5KY4iECUliqL/fOHV 8zMEVj0p77WwBspofNJd
  8sOC7E24YgpCbNbPC0quzx7IH5lDrpd1Xpy88mkygA/fDJjygENO1Jdm zYukbbu
  hlm/OdACdnkORhSa24OTuVZr2RGYuo4ar0yTRQmDMspGdT ee5blb6y6T16BQB8J
  tRFpy3/XMDfNshpwp3KA4NAfRvysTyqWbRcQvTXlhvnYtBA ja3HxIyQLPbs3H7I
  8Bu1FV3SVQY6rYRI1OBoHCnFXf2e6OdNjhPM7gsb18geAjkdXepU19KvhI3lq Bg
  653DN69/CWcmVm1On3RohUFGxRz2to9xbI94IuyhuD6pm1p9EZ3HPS2qxHgEYKsZ
  RjgvX2VKi3cC7yOfBY9FrX4JKSp/0dDRmnUhx/b k AeqUK75U5NhmPnHu7hZ4J6
  ceOXu2/J6Sm lVgRoSQb87SS2yGcKJDiGXQ7v8sa BVJfyOhzaJmV4z RYzhmc4y
  kuLRcEC4KrPd3LIS7BEGlhW44nff6gfoYu0fjQj/aji/QdrKcVrAuY9tFjy555VG
  yPzVJ8gZN7jpW8smmrRRydj1ed7Mp gFz8wok v83kTRQjpCQDAgXCzIuMe0J8Eq
  rRLd5PVanv6w/cebr7PeyYtj0HlUcFVV5KeqqQYGDooI6g2ycVYn/7JLF124HaWH
  zv41x3hU1dwMOgY7Fn070EdVUxXkel/Uf6GWO8Pp6USZerEoLEbnAL8AsksYSMFP
  zQa5ixu8YNajBGBI4xORH9Y/EMMI9uAuSMMfH27dibMdpSlh1gn6D67ZUT0GsYZS
  3/ Xyu sqhUVZFuSV8hN7Bv4248egZWpQ5zqks/F Es4KR5abRf7vNc5/dMfl2Yf
  HNF71li4dqcPSXNLYkx8zjyLZ2LyMdHvYLrpytVuxhNVIaWsyDvaGH1tt9ZLC/Vt
  Z7flrw/oPm9dppRh/Bd9mR36ZZa5jzf6g1HM4EiBGgUKGUTMLOupurkgvbaSiF9z
  URbCWce2ryEwW1U7SsMk0/VqCn 92p2Hy5OwdAabA01FSqUGR/9GwTjMXIUn3nM4
  mbumxf18occfSpLD 9IIm03ZAVrdTtFeh3Os e/kOclVjyr0NnDaR3Wsv4CgU0yX
  UhDH8vnzOt1UdTPZUZFCtgXp0bOlI HELb7rkLIut5scrfp94W A64 fs6Fm7usv
  sQS HDL5AyNXfee5tz46Bx6etAVdzF8GWo9zg4Kh PP/YzsbYhxbcEmntfppjuEN
  wbazzbEGUXI7doYCyiRPzO0wxYd/9A1mWJraOKLyTi4lyJuI27yYgBU93MJsXxTh
  56cO4PTbPBQomW3YZNCSE6xaeYZS2rnBuJKsEvFFdqHF4YeIzdnefH nR46OgF4I
  wNYnyT61M7mCtKTjxhJO8TUm8cY9ZA1rSmB3OXPOfVobLjKW4h7GyOQXOdcnPTjE
  Dj7iJr1F0nihTPPvPhMHi4umCFMK4R5 iDXymxahMCftJBEHAGoI3vhb7mG3nvbG
  VsmncZLr//Zx4tm3DssIS7HpsPz5mPp2I16q79nl9LgIcPUXFhcKI3Qw3htJ2K1L
  4AKtZ8tte1jtZXfu6tP5CmiPrr6qBFXm0ONkRBV zF5VNhpx0J9lHbeH9HlEfnba
  F5cVFsZ0yt42muvkkb99E/d P8NaWIerHl6CMNLcq/uRJwp7MRxu/76aH9Y v36l
  mpoeNyldKLOt6X9/KfPwrSsAgpT/8qVUKEe8bznnDvCQ1YMTjoPBEGkqMZ8elGNo
  PGeCo hkRiy4pFjzFltzc6htSRHOubTzsbBPnTcm3wSgC1rQy8tFGC4JmiFcnc41
  X8X b mif6ibtZQthQvJtscoYHo9Yc57/JkKyn1AKhnlkI8U4eWPct9kmg2nqk0R
  vVKyvLsak/3ZT1pRxdAo6ln/Lts9rWlneXvt9FyRNxnJbvF1EfRXo8gIwhFtOVpS
  jr hENl4EGQV4VLB/CDzgHD7AdsQZvCZAPRtj6sQ4U64/rMuLXSlfO1AhhJeWFOF
  YJOc6lG7dI26h1C7hpwGtOQbNmmuDNFWEnOClSBVadc7p5KKh6lOWDU1gfhzarj4
  Ay8RrjRgyrMC5ou4JSsX6wyuTivzX0XWOIGj gpnTWkdZck2m7EfAwOPk8Z2aujh
  8BM3nngSfNpPI86yHe3YL0 6A5bD/4TDKRariPTjW4162MWhDPsIUdfV7/4kpoHt
  N2RvSz/26rbAglyB91AS
  =GNmX
  —–END PGP MESSAGE—–

 11. Забудьте о низких позициях в поиске! Наше SEO продвижение https://seopoiskovye.ru/ под ключ выведет ваш сайт на вершины Google и Yandex. Анализ конкурентов, глубокая оптимизация, качественные ссылки — всё для вашего бизнеса. Получите поток целевых клиентов уже сегодня!

 12. Забудьте о низких позициях в поиске! Наше SEO продвижение и оптимизация на заказ https://seosistemy.ru/ выведут ваш сайт в топ, увеличивая его видимость и привлекая потенциальных клиентов. Индивидуальный подход, глубокий анализ ключевых слов, качественное наполнение контентом — мы сделаем всё, чтобы ваш бизнес процветал.

 13. Дайте вашему сайту заслуженное место в топе поисковых систем! Наши услуги оптимизация сайта недорого на заказ обеспечат максимальную видимость вашего бизнеса в интернете. Персонализированные стратегии, тщательный подбор ключевых слов, оптимизация контента и технические улучшения — всё это для привлечения целевой аудитории и увеличения продаж. Вместе мы поднимем ваш сайт на новый уровень успеха!

 14. Дайте вашему сайту заслуженное место в топе поисковых систем! Наши услуги
  внешняя оптимизация на заказ обеспечат максимальную видимость вашего бизнеса в интернете. Персонализированные стратегии, тщательный подбор ключевых слов, оптимизация контента и технические улучшения — всё это для привлечения целевой аудитории и увеличения продаж. Вместе мы поднимем ваш сайт на новый уровень успеха!

 15. Дайте вашему сайту заслуженное место в топе поисковых систем! Наши услуги
  seo продвижение сайтов на заказ обеспечат максимальную видимость вашего бизнеса в интернете. Персонализированные стратегии, тщательный подбор ключевых слов, оптимизация контента и технические улучшения — всё это для привлечения целевой аудитории и увеличения продаж. Вместе мы поднимем ваш сайт на новый уровень успеха!

 16. Wow, amazing weblog structure! How long have you ever been blogging for?
  you made running a blog glance easy. The overall glance of your site
  is great, let alone the content material! You can see similar:
  e-commerce and here sklep internetowy

 17. Fantastic post but I was wanting to know if you could write a litte more on this topic?
  I’d be very thankful if you could elaborate a little bit more.
  Bless you! I saw similar here: najlepszy sklep and also here:
  ecommerce

 18. Wow, fantastic weblog layout! How long have you ever been blogging for?
  you made blogging glance easy. The whole glance of your website is great,
  as neatly as the content material! You can see similar: e-commerce and here najlepszy sklep

 19. I have learn a few good stuff here. Definitely worth bookmarking for revisiting.
  I wonder how much attempt you set to create one
  of these wonderful informative site. I saw similar here:
  Sklep internetowy

 20. My programmer is trying to persuade me to move to .net from PHP.
  I have always disliked the idea because of the expenses.
  But he’s tryiong none the less. I’ve been using Movable-type
  on numerous websites for about a year and
  am anxious about switching to another platform. I have
  heard very good things about blogengine.net.

  Is there a way I can import all my wordpress content into it?
  Any kind of help would be really appreciated! I saw similar here:
  Sklep

 21. I loved as much as youll receive carried out right here The sketch is attractive your authored material stylish nonetheless you command get bought an nervousness over that you wish be delivering the following unwell unquestionably come more formerly again as exactly the same nearly a lot often inside case you shield this hike

 22. В нашем кинотеатре https://hdrezka.uno смотреть фильмы и сериалы в хорошем HD-качестве можно смотреть с любого устройства, имеющего доступ в интернет. Наслаждайся кино или телесериалами в любом месте с планшета, смартфона под управлением iOS или Android.

 23. I always used to read post in news papers but now as I am a user of net therefore from now I am using net for content, thanks to web.
  I saw similar here: Sklep internetowy

 24. Услуга демонтажа старых частных домов и вывоза мусора в Москве и Подмосковье. Наши специалисты бесплатно выезжают на объект для консультации и оценки объема работ. Мы предлагаем услуги на сайте https://orenvito.ru по доступным ценам и гарантируем качественное выполнение всех работ.
  Для получения более подробной информации и рассчета стоимости наших услуг, вы можете связаться с нами по телефону или заполнить форму заявки на нашем сайте.

 25. Услуга демонтажа старых частных домов и вывоза мусора в Москве и Подмосковье от нашей компании. Мы предлагаем демонтаж и вывоз мусора в указанном регионе по доступным ценам. Наша команда https://hoteltramontano.ru гарантирует выполнение услуги в течение 24 часов после заказа. Мы бесплатно оцениваем объект и консультируем клиентов. Узнать подробности и рассчитать стоимость можно по телефону или на нашем сайте.

 26. Услуга демонтажа старых частных домов и вывоза мусора в Москве и Подмосковье от нашей компании. Мы предлагаем демонтаж и вывоз мусора в указанном регионе по доступным ценам. Наша команда гарантирует выполнение услуги разборка фундаментов в течение 24 часов после заказа. Мы бесплатно оцениваем объект и консультируем клиентов.

 27. Hi there! Do you know if they make any plugins
  to help with Search Engine Optimization? I’m trying
  to get my blog to rank for some targeted keywords but I’m not seeing very good success.
  If you know of any please share. Cheers! You can read
  similar blog here: E-commerce

 28. Ищете профессиональных грузчиков, которые справятся с любыми задачами быстро и качественно? Наши специалисты обеспечат аккуратную погрузку, транспортировку и разгрузку вашего имущества. Мы гарантируем грузчики срочно, внимательное отношение к каждой детали и доступные цены на все виды работ.

 29. Hey! Do you know if they make any plugins to help with SEO?
  I’m trying to get my blog to rank for some targeted keywords but I’m not seeing very good
  gains. If you know of any please share. Kudos! You can read similar blog here:
  Sklep internetowy

 30. Hi there! Do you know if they make any plugins to
  help with SEO? I’m trying to get my blog to rank for some
  targeted keywords but I’m not seeing very good gains.
  If you know of any please share. Cheers! You can read similar text here:
  Ecommerce

 31. 1. Вибір натяжних стель – як правильно обрати?
  2. Топ-5 популярних кольорів натяжних стель
  3. Як зберегти чистоту натяжних стель?
  4. Відгуки про натяжні стелі: плюси та мінуси
  5. Як підібрати дизайн натяжних стель до інтер’єру?
  6. Інноваційні технології у виробництві натяжних стель
  7. Натяжні стелі з фотопечаттю – оригінальне рішення для кухні
  8. Секрети вдалого монтажу натяжних стель
  9. Як зекономити на встановленні натяжних стель?
  10. Лампи для натяжних стель: які вибрати?
  11. Відтінки синього для натяжних стель – ексклюзивний вибір
  12. Якість матеріалів для натяжних стель: що обирати?
  13. Крок за кроком: як самостійно встановити натяжні стелі
  14. Натяжні стелі в дитячу кімнату: безпека та креативність
  15. Як підтримувати тепло у приміщенні за допомогою натяжних стель
  16. Вибір натяжних стель у ванну кімнату: практичні поради
  17. Натяжні стелі зі структурним покриттям – тренд сучасного дизайну
  18. Індивідуальність у кожному домашньому інтер’єрі: натяжні стелі з друком
  19. Як обрати освітлення для натяжних стель: поради фахівця
  20. Можливості дизайну натяжних стель: від класики до мінімалізму
  натяжна стеля ціна natjazhnistelitvhyn.kiev.ua .

 32. Hello! I know this is kind of off topic but I was wondering if you knew where I could find a captcha plugin for my comment
  form? I’m using the same blog platform as yours and I’m having
  trouble finding one? Thanks a lot!

 33. Howdy! Do you know if they make any plugins to assist
  with Search Engine Optimization? I’m trying to get my blog to rank for
  some targeted keywords but I’m not seeing very good gains.
  If you know of any please share. Kudos! I saw similar art
  here: Scrapebox List

 34. 1. Вибір натяжних стель – як правильно обрати?
  2. Топ-5 популярних кольорів натяжних стель
  3. Як зберегти чистоту натяжних стель?
  4. Відгуки про натяжні стелі: плюси та мінуси
  5. Як підібрати дизайн натяжних стель до інтер’єру?
  6. Інноваційні технології у виробництві натяжних стель
  7. Натяжні стелі з фотопечаттю – оригінальне рішення для кухні
  8. Секрети вдалого монтажу натяжних стель
  9. Як зекономити на встановленні натяжних стель?
  10. Лампи для натяжних стель: які вибрати?
  11. Відтінки синього для натяжних стель – ексклюзивний вибір
  12. Якість матеріалів для натяжних стель: що обирати?
  13. Крок за кроком: як самостійно встановити натяжні стелі
  14. Натяжні стелі в дитячу кімнату: безпека та креативність
  15. Як підтримувати тепло у приміщенні за допомогою натяжних стель
  16. Вибір натяжних стель у ванну кімнату: практичні поради
  17. Натяжні стелі зі структурним покриттям – тренд сучасного дизайну
  18. Індивідуальність у кожному домашньому інтер’єрі: натяжні стелі з друком
  19. Як обрати освітлення для натяжних стель: поради фахівця
  20. Можливості дизайну натяжних стель: від класики до мінімалізму
  стеля натяжна natjazhnistelitvhyn.kiev.ua .

 35. 1. Почему берцы – это обязательный элемент стиля?
  2. Как выбрать идеальные берцы для осеннего гардероба?
  3. Тренды сезона: кожаные берцы или замшевые?
  4. 5 способов носить берцы с платьем
  5. Какие берцы выбрать для повседневного образа?
  6. Берцы на платформе: комфорт и стиль в одном
  7. Какие берцы будут актуальны в этом году?
  8. Маст-хэв сезона: военные берцы в стиле милитари
  9. 10 вариантов сочетания берцов с джинсами
  10. Зимние берцы: как выбрать модель для холодного сезона
  11. Элегантные берцы на каблуке: идеальный вариант для офиса
  12. Секреты ухода за берцами: как сохранить первоначальный вид?
  13. С какой юбкой носить берцы: советы от стилистов
  14. Как подобрать берцы под фасон брюк?
  15. Берцы на шнуровке: стильный акцент в образе
  16. Берцы-челси: универсальная модель для любого стиля
  17. С чем носить берцы на плоской подошве?
  18. Берцы с ремешками: акцент на деталях
  19. Как выбрать берцы для прогулок по городу?
  20. Топ-5 брендов берцев: качество и стиль в одном
  бєрци зсу купити берці .

 36. 1. Почему берцы – это обязательный элемент стиля?
  2. Как выбрать идеальные берцы для осеннего гардероба?
  3. Тренды сезона: кожаные берцы или замшевые?
  4. 5 способов носить берцы с платьем
  5. Какие берцы выбрать для повседневного образа?
  6. Берцы на платформе: комфорт и стиль в одном
  7. Какие берцы будут актуальны в этом году?
  8. Маст-хэв сезона: военные берцы в стиле милитари
  9. 10 вариантов сочетания берцов с джинсами
  10. Зимние берцы: как выбрать модель для холодного сезона
  11. Элегантные берцы на каблуке: идеальный вариант для офиса
  12. Секреты ухода за берцами: как сохранить первоначальный вид?
  13. С какой юбкой носить берцы: советы от стилистов
  14. Как подобрать берцы под фасон брюк?
  15. Берцы на шнуровке: стильный акцент в образе
  16. Берцы-челси: универсальная модель для любого стиля
  17. С чем носить берцы на плоской подошве?
  18. Берцы с ремешками: акцент на деталях
  19. Как выбрать берцы для прогулок по городу?
  20. Топ-5 брендов берцев: качество и стиль в одном
  берці купити купити тактичні берці .

 37. В надежных руках специалистов https://servisnyjcentr-lenovo.ru/ ваша техника Lenovo будет в полной безопасности. Доверьтесь профессионалам!
  сервисный центр леново москва
  замена корпуса ноутбука lenovo
  замена жесткого диска lenovo
  замена экрана на леново ноутбуке

 38. Someone necessarily assist to make seriously articles
  I might state. This is the very first time I frequented
  your web page and up to now? I surprised with the research you made to make
  this particular put up extraordinary. Excellent
  process!

 39. I do consider all of the ideas you’ve presented
  for your post. They are very convincing and will definitely
  work. Still, the posts are very short for beginners.
  May just you please extend them a bit from next time?
  Thanks for the post.

 40. Духовой шкаф Whirlpool – важная составляющая кухонного гарнитура, без которой процесс приготовления пищи серьезно осложняется. Если ваша духовка перестала правильно нагреваться, нерегулярно включается или отключается в процессе приготовления блюд, значит пришло время заняться ее ремонтом. Обращайтесь в сервисный центр https://whirlpool-rem.ru/ – наши специалисты оперативно выяснят причину неполадки, будь то износ термостата, нагревательного элемента или любой другой детали. Мы заменим вышедшие из строя запчасти на новые оригинальные и вернем вашей духовке работоспособность!
  сервис whirlpool
  сервисный центр whirlpool москва
  ремонт вытяжек whirlpool
  ремонт духовки whirlpool

 41. В stinol-servise.ru мы ценим время наших клиентов, поэтому стараемся выполнять ремонт холодильников Stinol максимально быстро, но без ущерба для качества работ. Наши мастера пройдут диагностику неисправности, составят подробную смету на ремонт и проконсультируют вас по дальнейшей эксплуатации техники, чтобы избежать повторных поломок.
  замена компрессора холодильника стинол
  сколько стоит замена вентилятора в холодильнике стинол
  замена фреона стинол

 42. Подробное руководство
  2. Секреты монтажа гипсокартона: шаг за шагом инструкция
  3. Гипсокартонные конструкции: основные виды и их преимущества
  4. Как сэкономить при покупке гипсокартона: лучшие способы
  5. Простые способы обработки гипсокартона: советы от профессионалов
  6. Интересные идеи использования гипсокартона в интерьере
  7. Все, что вам нужно знать о гипсокартоне: полезная информация
  8. Гипсокартон: обзор популярных брендов и их характеристики
  9. Плюсы и минусы гипсокартона: как правильно выбрать материал
  10. Как сделать ровные стены с помощью гипсокартона: секреты и советы
  11. Гипсокартонные потолки: виды и технологии монтажа
  12. Декорирование гипсокартона: идеи для творческого подхода
  13. Гипсокартон в дизайне интерьера: современные тренды и решения
  14. Преимущества гипсокартона перед другими строительными материалами
  15. Как выбрать правильный инструмент для работы с гипсокартоном
  16. Гипсокартон: надежный материал для обустройства дома
  17. Гипсокартон как элемент декора: необычные способы применения
  18. Технологии монтажа гипсокартона: лучшие практические советы
  19. История и развитие гипсокартона: открытия и достижения
  20. Строительство с использованием гипсокартона: основные этапы и рекомендации
  экструдированный пенополистирол гипсокартон купить москва .

 43. 1. Идеи для дизайна интерьера
  2. Топ-20 трендов в дизайне на 2021 год
  3. Как выбрать идеальный цветовой акцент в дизайне
  4. Дизайн-проект
  5. Дизайн нового поколения
  6. Дизайн спальни
  7. Дизайн для маленькой квартиры
  8. Как интегрировать природные элементы в дизайн интерьера
  9. Основы дизайна
  10. Дизайн-студия: секреты успешного бизнеса в сфере дизайна
  11. Интересные факты о развитии дизайна в XXI веке
  12. Дизайн кухни
  13. Дизайн мебели
  14. Дизайн гостиной
  15. Минимализм
  16. Дизайн сада
  17. Декорирование дома с использованием текстиля: советы и идеи
  18. Принципы цветового баланса в дизайне: как создать гармоничное пространство
  19. Книги по дизайну
  20. Дизайн комнаты для подростка: креативные идеи для стильного интерьера
  дизайн квартир дизайн квартир .

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *