Sonia Argint Ionescu (prezentatoarea emisiunii „Vreau să fiu sănătos”, TVR1), Sânziana Negru (căștigătoarea premiului Best Beauty Blogger acordat de revista Elle și Best Newcomer Beauty Blog la Digital Divas), Tily Niculae (căștigătoarea locului II a secțiunii Best Blogger for Social Causes la Digital Divas), Eli Roman (prezentatoare Realitatea TV) au fost câteva dintre celebritățile, bloggerii și jurnaliști prezenți la evenimentul „Tinerețe fără bărânețe”.
#Tineretefarabatranete este un „deziderat” al femeii moderne, tocmai de aceea am aflat într-o sesiune de răspunsuri și întrebări, care sunt cele mai noi tratamente de întinerire ale tenului, cum putem scăpa de cearcănele inestetice, de ridurile de expresie și cum tratăm cicatricile post-acneice.
Participant al Congresului International IMCAS (International Master Course of Aging Skin), desfășurat la Paris, dar și la alte cursuri și workshop-uri internaționale, absolvent al Universității de Medicină și Farmacie Carol Davila din București și medic specialist în cadrul clinicii ProEstetica, Doctorul Oltjon Cobani a abordat tema tehnicilor revoluționare de rejuvenare.
“Pe frunte, între sprâncene, la colțurile exterioare ale ochilor și în jurul gurii, ridurile de expresie reprezintă un subiect de preocupare al femeilor, încă din adolescență. Acestea trebuiesc tratate din timp pentru a nu se agrava, de aceea cele mai bune metode pentru estomparea lor rămân botox-ul și filing-ul cu acid hialuronic.
Cearcanele reprezintă o problemă frecventă a pacienților din România care vin în cabinetul medicului estetician. Acestea pot fi de natură ereditară sau sunt rezultatul înaintării în vârstă. Alte cauze sunt stilul de viață dezordonat, alimentație precară și stresul cotidian. Tehnicile inovative de tratare a cearcănelor presupun umplerea acestora cu țesut adipos (grăsime), recoltat din zona abdominală sau din șolduri. <> în prealabil, acesta este introdus prin folosirea unor canule fine, în zona cearcănelor. Prin injectarea cu țesut adipos obținem nu numai umplerea cearcănelor și dispariția culorii vineții (dată de mușchiul orbicular), ci și o rejuvenare a acestei zone. Fiind bogat în celule stem, țesutul adipos are un rol regenerator asupra țesuturilor din zona oculară, datorită factorilor de regenerare pe care acesta le posedă.
În cazul existenței pungilor la nivelul pleoapei inferioare, aceastea pot fi tratate în două moduri în funcție de dimensiunea lor: dacă sunt de dimensiuni reduse se poate efectua o remodelare cu țesut adipos a zonei, dacă aceste pungi sunt de dimensiuni mari, atunci este necesară efectuarea unei blefaroplastii transconjunctivale sau blefaroplastie clasică (daca prezintă și piele în exces).
Cicatricile postacnee reprezintă o provocare în chirurgia estetică. Există multiple tratamente în momentul de față (acid hialuronic, lasere, dermoabraziune etc). Niciuna dintre acestea, efectuată separat, nu poate garanta un rezultat satisfăcător. Sunt de părere că tehnicile combinate dau rezultatul cel mai bun. Personal, prefer un tratament combinat între laser fracțional sau dermoabraziune și lipofilling. În timp ce laserul fracțional sau dermoabraziunea repară la suprafață, injectarea țesutului adipos rezolvă cicatricile sub tegument (fibroza subtegumentară este destul de importantă în cazul cicatricilor postacnee) asigurând astfel o regenerare la acest nivel și prevenind recidivele”, a declarat Doctorul Oltjon Cobani.
Evenimentul #Tineretefarabatranete a avut loc în laboratorul de modă Chemistry – născut din chimia care există între haine și cele care care le poartă. Invitatele s-au delectat cu smoothie-uri naturale de la Smoorahug (singurul brand de smoothie-uri din fructe culese la maturitate deplină, blenduite înainte ca tu să te bucuri de ele), iar photocorner-ul a fost asigurat de Floraria FlorideLux prin aranjamente florale care au vorbit de la sine despre starea de bine pe care plantele ne-o imprimă!