Ce interventii estetice sunt optime in Luna Femeii!

Ne apropiem cu pasi repezi catre luna martie sau luna femeii, deci cea mai importanta preocupare este frumusetea! Intrucat luna martie este una foarte potrivita pentru interventiile estetice, iata ce va propun pentru a imbunatati aspectul estetic in aceasta perioada!

Blafaroplastia

Reprezinta o interventie chirurgicala care se adreseaza inlaturarii pielii in exces la nivelul pleoapelor superioare si/sau inferioare. De asemenea prin aceasta interventie se pot inlatura pungile de sub ochi (nu cearcanele) sau se poate ridica coltul extern al ochiului (cantopexie). Se poate asocia de asemenea cu liftingul de sprancene, lifting facial sau lipofilling. Interventia se poate efectua sub anestezie locala sau generala in functie de dorinta pacientului si complexitatea cazului.

Recuperarea este destul de rapida. Suprimarea firelor de sutura se face la cinci zile dupa interventie. Pot aparea mici vanatai la nivelul pleoapei inferioare si usor edem al acestuia, care de regula dispare la 7 zile. Cicatricile sunt bine ascunse in pliurile naturale ale pielii, astfel incat nu se observa. Efectul este de lunga durata, efectuata corect nu mai trebuie repetata vreodata.

Rinoplastia

Situat in mijlocul fetei, nasul are un impact major asupra infatisarii, astfel orice mic defect de forma si marime este usor observat de altii si mai ales de noi insine. Cele mai multe corectii, din punct de vedere estetic, asupra nasului, se adreseaza cocoasei, varfului nasului sau lungimii si latimii acestuia. Desigur, rinoplastia se adreseaza tuturor structurilor nazale si este necesar ca medicul chirurg estetician sa fie capabil sa recunoasca micile detalii care fac diferenta in rinoplastie. De asemenea, nasul are in primul rand un rol functional. Afectiuni cum ar fi deviatia de sept sau hipertrofia de cornete nazale inferioare, care dau dificultati de respiratie, trebuie luate in considerarea de a fi operate in acelasi timp cu rinoplastia estetica.

“Rinoplastia se efectueaza sub anestezie generala si dureaza intre 1-3 ore in functie de complexitatea cazului. Spre deosebire de impresia generala, ca acesta operatie doare, pacientii trebuie sa stie ca rinoplastia este o interventie nedureroasa. Perioada de recuperare este destul de rapida. Cu toate acestea, trebuie avut in vedere ca sunt posibile vanatai la nivelul pleoapelor inferioare, care dispar la 5-7 zile si este necesara purtarea unei atele termoplastice, care se scoate la 7-10 zile de la interventie. Edemul postoperator al nasului dispare in proportie de 80 la suta in prima luna. Trebuie sa aveti in vedere ca pana la 3-6 luni nasul este destul de fragil, astfel incat trebuie evitate sporturile de contact sau orice lovituri asupra nasului. Riscurile acestei operatii sunt aceleasi ca in orice interventie chirurgicale. De mentionat totusi faptul ca acesta interventie este una destul de delicata in care micile detalii fac diferenta.”, spune Doctor Oltjon Cobani (www.doctoroltjoncobani.ro) medic specialist in chirurgie plastica estetica si microchirurgie reconstructiva.

Liftingul facial se adreseaza persoanelor care au dobandit, cu trecerea anilor, laxitate si exces tegumentar la nivelul fetei (mai ales falcute) si gatului. Reprezinta o procedura chirurgicala complexa prin care pielea si structurile subiacente ale acesteia (SMAS, muschi plastisma) sunt ascensionate, obtinandu-se astfel un aspect tanar al infatisarii. Aceasta procedura este efectuata sub anestezie generala. In ziua de astazi inciziile sunt relativ mici si, efectuate corect, nu lasa semne vizibile. Recuperarea este de aproximativ 10-14 zile, timp in care dispare edemul sau vanataile care pot aparea dupa aceasta interventie. Durerea postoperatorie este minima si poate fi combatuta cu analgezicele uzuale.

“Liftingul facial este o interventie care dureaza in timp, 10-15 ani depinzand desigur de fiecare caz in parte. Doresc sa mentionez ca este o interventie care nu poate fi substituita cu alte interventii minim invazive. Azi, aceasta este combinata si cu transferul autolog de grasime proprie ( pentru voluminizarea fetei) sau cu alte procedure pentru a obtine un rezultat cat mai satisfacator pentru pacient. Liftingurile sunt de diferite feluri, adresandu-se diferitelor particularitati ale cazului respective, astfel incat este necesara o evaluare corecta a cazului. Recomand sa evitam interventille chirurgicale in perioadele foarte calde, intrucat in acesta perioada discomfortului operator se adauga si discomfortul termic, asa ca este perioada ideala pentru acest tip de interventii.

Riscurile pe care le prezinta aceste interventii chirurgicale sunt aceleasi ca la orice interventie chirurgicala. Riscurile legate de anestezie, riscul de sangerare, risc de infectie. In cazul unei evaluari corecte a starii de sanatate a pacientului si a cazului respectiv aceste riscuri sunt minime. Dupa fiecare interventie este necesar sa urmariti un protocol postoperator ( acesta difera pentru fiecare interventie) in care vi se va explica ce este recomndat sa faceti sau sa nu faceti. Pot sa va spun ca in cazul liftingului facial este total interzis fumatul cu 2 luni inainte si 2 luni dupa interventie, dar poate aceasta interventie va determina sa va lasati de fumat” , mai spune Doctor Oltjon Cobani.

6 thoughts on “Ce interventii estetice sunt optime in Luna Femeii!”

  1. I may need your help. I’ve been doing research on gate io recently, and I’ve tried a lot of different things. Later, I read your article, and I think your way of writing has given me some innovative ideas, thank you very much.

  2. I may need your help. I tried many ways but couldn’t solve it, but after reading your article, I think you have a way to help me. I’m looking forward for your reply. Thanks.

  3. I may need your help. I tried many ways but couldn’t solve it, but after reading your article, I think you have a way to help me. I’m looking forward for your reply. Thanks.

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *